• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Kazna za Pjanića - žalosno!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Robert Prosinečki, selektor Bosne i Hercegovine, razočaran je odlukom Disciplinske komisije Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) koja je Miralema Pjanića suspendovala dva naredna meča u kvalifikacijama za EURO 2020.

"Žalosno! Pjanića kazniti sa dvije utakmice, a uvjeren sam i danas da onaj start nije uopšte bio za crveni karton. Nije imao namjeru da startuje na protivnika. To nije u redu. Vjerujem da će nakon naše žalbe UEFA ublažiti kaznu, da ćemo Pjanića imati za utakmicu s Italijom. Nije zaslužio da propusti meč u 'svom' Torinu", rekao je Prosinečki agenciji "Anadolija".

Prema prvostepenoj odluci DK UEFA, zbog direktnog crvenog kartona koji je dobio u meču protiv Grčke u Zenici (2:2), Pjanić propušta utakmice trećeg i četvrtog kola grupe "J" kvalifikacije za EURO 2020 s Finskom 8. juna u Tampereu i tri dana kasnije duel u Torinu s Italijom.

Darko Ljubojević, sekretar stručnog fudbalske reprezentacije BiH, nakon objašnjenja odluke, potvrdio je da će Fudbalski saveza BiH (FS BiH) podnijeti žalbu UEFA i tražiti da se Pjanićeva kazna ublaži, jer "nije imao namjeru da napravi prekršaj i oštro startuje na igrača Grčke".


BiH je u prva dva kola kvalifikacija za EURO 2020 osvojila četiri boda, pobijedivši Jermeniju u Sarajevu (2:1) i remiziravši sa Grčkom na zeničkom stadionu "Bilino polje" (2:2).

Italija je trenutno prva u grupi "J" s maksimalnih šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Jermenija i Lihtenštajn bez bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC