• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel stekao +4 u prvoj utakmici

Autor mondo.ba

Revanš u Gračanici 29. maja.

 Borac-Gračanica-24-20 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Rukometaši banjalučkog Borac m:tel-a trijumfovali su večeras u Banjaluci nad ekipom Gračanice rezultatom 24:20 u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za šampiona Premijer lige BiH.

Prvih desetak minuta utakmice u dvorani studentskog kampusa prošlo je u znaku golmana: i Ljubišić i Ahmetašević su zaustavili po pet udaraca protivničke ekipe, s tim što je čuvar mreže prvoplasiranog tima nakon ligaškog dijela odbranio dva sedmerca i to Bojanu Rađenoviću i Dejanu Unčaninu.

Na početku 13. minuta izabranici Mirka Mikića su pogotkom pomenutog Rađenovića sa sedam metara prvi put stekli prednost od dva gola (4:2), da bi odmah u narednom napadu lijevi krilni igrač "crveno-plavih" valorizovao i šesti dosuđeni sedmerac za odstojanje od tri koraka u odnosu na rivala. Održavali su domaći rukometaši prednost na svojoj strani sve do 25. minuta, kada je sa krilne pozicije poentirao Vladimir Tomić za 8:8, što je primoralo mladog stručnjaka na crveno-plavoj klupi da zatraži minut odmora.

Po okončanju istog, Gračanica je prvi put na utakmici došla do vođstva, ali su u posljednja dva minuta prvog poluvremena prednost na stranu domaćih vratili Unčanin i Vladan Đurđević, te se na pauzu između dva perioda otišlo pri minimalnoj prednosti Banjalučana (11:10).

Borac je, nošen standardno dobrim Ljubišićem, veoma dobro krenuo u nastavak meča, te postepeno dizao prednost koja je pogotkom Unčanina u 44. minutu prvi put dostigla četiri gola (17:13), dok je sedam minuta kasnije, na semaforu bio ispisan rezultat 22:16 poslije pogotka Srđana Mijatovića iz kontranapada.

Ispostavilo se na kraju da je navedena prednost do kraja susreta bila nedostižna za igrače Damira Doborca, koji su do posljednjeg oglašavanja sirene uspjeli da smanje zaostatak na četiri gola (24:20).

Revanš utakmica biće igrana 29. maja, a bolji iz ovog dvomeča će snage u finalnoj seriji odmjeriti sa boljim iz okršaja Izviđača i Sloge.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dobro

S obzirom da su primili malo golova, ovo mu dođe kao +5. Tamo probati odigrati potpuni egal i laganini u finale. Elem, ima li iko pametan da kaže Radojičiću, da se u svojim strategijama i planovima sjeti da je Banjaluka nekad bila i grad sporta iako ga dana u gradu ima samo u tragovima, i da napravi novu dvoranu. Ovo je sramota u Boriku stalno neki cirkus i zauzeta dvoranica, a da jedan klub renomea RK Borac igra finale Kupa i završnicu lige u studentskoj sali kapaciteta 200 gledalaca to je sramota.

Vultures

@Dobro Kad se zavrsava Arena Borac?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC