Mađarski specijalitet od testa poznat i kao "mađarske mekike" će vas oduševiti!
Napravite ukusni mađarski langoš kod kuće
Mađarski specijalitet od testa poznat i kao "mađarske mekike" će vas oduševiti!
Isprobajte ovaj jednostavan recept za tradicionalni mađarski langoš.
Sastojci:
250 grama brašna
160 mililitara mlakog mleka
Kašičica šećera
Kašičica soli
Dve kašičice suvog kvasca
Četiri supene kašike biljnog ulja
Kolutići luka, rendani sir i pavlaka, za služenje
Veća količina biljnog ulja za prženje
Priprema:
U mlako mleko dodajte šećer i kvasac, ostavite desetak minuta, a zatim promešajte da se kvasac lepo razmuti.
So i brašno pomešajte, dodajte u mleko i mesite dok ne dobijete glatku smesu (5 do 7 minuta). Testo treba da bude meko i blago lepljivo. Preko testa sipajte 4 kašike biljnog ulja, pokrijte testo i ostavite oko sat vremena, da nadođe.
Zatim premesite testo, da se ulje sjedini, i podelite ga na tri ili četiri dela. Svaki oblikujte u palačinku, sa malo debljim ivicama.
Pecite ih u dobro zagrejanom ulju oko 4-5 minuta sa svake strane, dok ne dobiju lepu zlatno-žutu boju.
Dok su još topli, možete protrljati svaki langoš čenom belog luka.
Služite toplo, sa pavlakom i rendanim sirom.
Ako imate neki dobar recept za testa, pišite nam!