• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Velika diplomatska pobjeda Zvezde i Srbije

Autor mondo.rs

Iako Zvezdi nije dozvoljeno da uđe na Kosovo i odigra fudbalsku utakmicu protiv Trepče, generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić zaključio je da su "organi Kosova pokazali da ne rade u duhu fer-pleja" i da je sve "samo farsa".

 Zvezda-ne-moze-na-Kosovo-Zvezdan-Terzic-izjava Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ljubitelji Crvene zvezde na Kosovu i Metohiji ostali su uskraćeni za gostovanje šampiona Srbije. Odlukom kosovskih vlasti i policije, ekipi Crvene zvezde, kao i grupi navijača, nije bio dozvoljen ulaz na Kosovo, gdje je danas u Žitkovcu u opštini Zvečan trebalo da bude odigrana utakmica 1/16 finala Kupa Srbije protiv Trepče.

Na administrativnoj granici Srbije i Kosova, na Jarinju, fudbaleri Crvene zvezde i članovi stručnog štaba pozdravili su se sa kolegama iz FK Trepča.

Navijači su uzvikivali: "Zvezda, Zvezda, Srbija, Srbija", a predstavnici dva kluba su se zajedno fotografisali.

Autobusu sa igračima Crvene zvezde, ipak, naređeno je da se vrate za Beograd.

"Svjedoci ste šta se desilo. Došli smo da igramo fudbal i da se bavimo sportom, ali to nam je uskraćeno i pored preporuke FIFA. Kosovske organizacije su se oglušile na to. Bio sam prvi u koloni i kada smo došli na prelaz policajci su mi samo rekli da je to odluka 'Vlade Kosova' i da nemaju nikakva dodatna objašnjenja. Žao mi je što je narod ostao uskraćen za jedan sportski događaj", rekao je novinarima generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

On kaže da su organi "Kosova" pokazali da je sve samo farsa i ocijenio da je ovo "velika diplomatska pobjeda Srbije i Zvezde".

"Bez obzira što se na 'Kosovu' pozivaju na sport i fudbal, pokazali su da je sve samo farsa i da ne rade u duhu fer-pleja. Nismo željeli da se bavimo insinuacijama i zato smo došli. Nema nijedan razlog zašto utakmica danas nije odigrana... Ovo je velika diplomatska pobjeda Srbije i Zvezde, to što je FIFA savjetovala da se igra", kaže Terzić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC