• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strani partneri otkazuju narudžbe: Poslodavci u RS i FBiH uputili zajednički apel političarima u BiH

Autor Brankica Spasenić

Udruženje poslodavaca Federacije BiH i Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske uputili su danas zajednički apel političkim predstavnicima u BiH da rade na stabilizaciji političkih prilika u zemlji, jer imaju problema u poslovanju, posebno sa stranim partnerima.

 Apel poslodavaca iz RS i FBiH političarima zbog krize Izvor: Envato

“Negativna politička retorika kojoj svjedočimo u posljednje vrijeme nanosi velike štete privredi i negativno utiče na životni standard građana. Nestabilna politička situacija u BiH ne samo da odbija nove investitore, nego uzrokuje povlačenje ili zaustavljanje započetih investicija. Značajan broj izvozno orjentisanih kompanija susreće se sa problemom potpunog otkazivanja postojećih ili nemogućnosti dobijanja novih narudžbi, a kao razlog strani partneri navode političku nestabilnost u BiH”, navedeno je u zajedničkom saopštenju ova dva udruženja.

Povezano

Poručili su da su direktno ugrožene privredne aktivnosti u zemlji, radna mjesta, ali i javni prihodi.

“Zbog svega navedenog, a u interesu privrede i građana, Udruženje poslodavaca FBiH i Unija udruženja poslodavaca RS upućuju apel političkim predstavnicima da preduzmu konkretne korake u pravcu stabilizacije političke situacije, podvukli su.

Poslodavci oba entiteta smatraju da je potrebno što prije omogućiti nesmetano funkcionisanje institucija izvršne i zakonodavne vlasti, kako bi se omogućilo donošenja odluka i zakona neophodnih za jačanje stabilnosti i poboljšanje poslovnog ambijenta.

Pozvali su predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti na svim nivoima u BiH da što prije započnu aktivnosti na donošenju ključnih reformskih zakona s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta i jačanja ekonomije.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE