• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Letovi tri puta sedmično: Od oktobra direktna aviolinija između Sarajeva i Skoplja

Autor Dušan Volaš

Grčka aviokompanija "Edžian" (Aegean) 2. oktobra uvodi avio-liniju Skoplje–Sarajevo, najavila je danas kompanija TAV koja upravlja skopskim aerodromom.

 Od oktobra direktna aviolinija između Sarajeva i Skoplja Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

"Edžian", član najveće svjetske grupe avioprevozniika "Star alajens" (Star Alliance), povezaće glavne gradove Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine avionom ATR72-600 tri puta sedmično - ponedjeljkom, srijedom i petkom.

"Uzbuđeni smo što možemo da objavimo i da čestitatamo 'Edžianu' na odluci da od oktobra ove godine uvedemo let iz Skoplja za Sarajevo i da omoguće odličnu regionalnu povezanost, od Atine na jugu, preko Skoplja, do Sarajeva", izjavio je Nedžat Kurt, generalni direktor "TAV Makedonije".

Glavni komercijalni direktor "Edžiana" Roland Jagi rekao je da uvođenje nove linije od Skoplja do Sarajeva i poboljšanjne operacije linije između Atine i Skoplja odražava posvećenost te grčke kompanije proširenju prisustva na Balkanu.

"Avio-linija Skoplje-Sarajevo označava naš povratak u Bosnu poslije izazova koje je nametnula pandemija kovida-19 i drago nam je što ćemo se ponovo povezati s našim cenjenim putnicima u ovom regionu", rekao je Jagi.

Po saopštenju, do kraja ljetnjeg reda letenja, odnosno do kraja oktobra, polazak sa aerodroma u Skoplju biće u 19.00, sa dolaskom na sarajevski aerodrom u 20.10, dok će sa iz Sarajeva polaziti u 20.50 časova sa dolaskom na aerodrom u Skoplju u 21:50.

Tokom zimske sezone letenja 2023/2024. vreme dolaska i odlaska aviona "Edžiana" na liniji između Skoplja i Sarajeva biće slična, navodi kompanija "TAV Makedonija".

Beta

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE