• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevanović novi direktor PREF-a, Grujić ide u privatni sektor

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Doktor ekonomskih nauka Saša Stevanović imenovan je danas za direktora Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom (PREF) Republike Srpske na mandat od pet godina.

 Stevanović novi direktor PREF-a, Grujić ide u privatni sektor Izvor: Screenshot

Stevanović je prethodno obavljao funkciju direktora za investicione poslove PREF-a, a na toj poziciji, prema odluci Nadzornog odbora, zamijeniće ga Bojan Lučić koji je imenovan za vršioca dužnosti, saopšteno je iz Fonda.

Na mjestu direktora Društva za upravljanje PREF-om Stevanović će zamjeniti Miloša Grujića, koji je na toj poziciji bio od 2018. godine.

Stevanović je istakao da je velika privilegija biti na čelu jednog od najvećih investicionih fondova na domaćem finansijskom tržištu.

"Sa kolegama iz Uprave Društva i svim zaposlenim trudili smo se da opravdamo povjerenje koje nam je ukazano. Izazov u vođenju investicija penzijskog fonda u prethodnih 13 godina shvatam kao uspješno savladan i hvala svima koji su mi dali priliku da i dalje služim PREF-u i zajednici kojoj pripadam", rekao je Stevanović.

Grujić je naveo da je nakon više od pet godina na čelu jednog od najvećih investicionih fondova na ovom području odlučio da započne novi profesionalni angažman.

"Naši rezultati su ostvareni zahvaljujući zajedničkom trudu, znanjima, vještinama, profesionalnosti i posvećenosti svih bivših i sadašnjih zaposlenih u Društvu. Siguran sam da ćete i dalje postizati vrhunske rezultate i da će vaš rad biti prepoznat i nagrađen", rekao je Grujić, objavila je Srna.

Penzijski rezervni fond, koji je sa radom počeo 2011. godine, svake godine od svog osnivanja je ostvarivao dobit, te je u prethodnih 12 godina redovno ipslaćivana dividenda, a ukupno je isplaćeno oko 64 miliona KM dividende.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE