• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Neće biti poskupljenja struje": Dogovor na sastanku rukovodstva RS, ministara i predstavnika energetskog sektora

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Odluka Ustavnog suda neće dovesti do povećanja cijena električne energije za potrošače u Republici Srpskoj, rečeno je nakon današnjeg sastanka u Vladi Republike Srpske

 Neće biti poskupljenja struje u RS Izvor: Vlada RS

Na sastanaku su učestvovali predstavnici Regulatorne agencije za energetiku, predsjednik RS Milorada Dodik, premijer Radovan Višković, direktora ERS Luka Petrović, predsjednik Ustavnog suda RS Džerard Selman, resorni ministar Petar Đokić kao i ministar pravde Miloš Bukejlović.

"Kako je usaglašeno, Regulatorna agencija za energetiku donijeće rješenje kojim će se prilagoditi odluci Ustavnog suda o tarifama za obračun električne energije. Istaknuto je da u okviru tarifnih grupa, neće postojati podgrupe", objavljeno je na zvaničnim kanalima Vlade RS na mrežama.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Vlada neće dozvoliti da cijena električne energije bude povećana i da će iskoristiti sve mehanizme da ostane najjeftinija u regionu, kao i do sada.

Višković je naglasio da su predstavnici Srpske brzo djelovali nakon odluke Ustavnog suda i donijeli odluku kako električna energija ne bi poskupila za građane, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Bilo najavljeno da će struja poskupiti za 80 odsto stanovništva

Povodom odluke Ustavnog suda Republike Srpske, iz Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske prošle nedjelje je poručeno da će primijeniti presudu ovog suda i predložiti nove mjere i odluke, ali je bilo rečeno da će zbog ovakve odluke Ustavnog suda i ukidanja blok tarifa cijena električne energije biti povećana za skoro 80 odsto stanovništva.

Generalni direktor ERS Luka Petrovićtakođe je prije nekoliko dana izjavio da će odlukom Ustavnog suda Srpske većini građana biti povećana cijena električne energije.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksa

Struja neće poskupiti do oktobra.

MONDO REPORTAŽE