• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Subić za MONDO: Možda pogriješim svlačionicu

Autor mondo.ba

Prvotimac Partizana i nekadašnji fudbaler Borca vrlo emotivno dočekuje današnji duel dva kluba jer prvi put na Gradski stadion dolazi kao gost.

 Aleksandar Subić pred meč Borac - Partizan Izvor: MN PRESS

Banjalučki Borac i beogradski Partizan danas od 17.30 igraju prijateljski meč na Gradskom stadionu u Banjaluci povodom 90 godina postojanja Velikana iz Platonove ulice.

Na teren Gradskog stadiona poslije dužeg vremena istrčaće Aleksandar Subić, ali ne u dresu Borca, kao što je to činio ranije, već Partizana u koji je prešao prošle godine.

"Utakmica je prijateljska povodom 90 godina postojanja Borca, a meni su pomiješana osjećanja, jer nisam nikad dolazio u svlačionicu kao gost. Možda i promašim svlačionicu", rekao je Subić na početku razgovora za MONDO.

Kao i svi u Banjaluci očekuje lijepu fudbalsku predstavu kojom će Borac proslaviti rođendan, a upravo je on jedan od «krivaca» za ovaj meč, s obzirom da je gostovanje Partizana dogovoreno prilikom njegovog prelaska u crno-bijele.

"Nadam se da će biti dosta ljudi da podrže i Partizan i Borac i da će to biti lijepa fudbalska predstava. Utakmica je dogovorena prilikom mog transfera, ali najvažnijije je jubilej, 90 godina kluba. To je idealna prilika da Partizan dođe u Banjaluku, na ove naše prostore, jer dugo nije bio ovdje".

Subić je napustio Banjaluku prošlog ljeta, a njegov odlazak poklopio se sa posrtanjem Borca, kako finansijskim, tako i rezultatskim zbog koga su crveno-plavi došli u situaciju da se bore za opstanak.

"Pratim dešavanja u Borcu i Premijer ligi BiH, čujem se sa bivšim saigračima. U zadnje vrijeme su rezultati krenuli na bolje, ali je Borac u nezavidnom položaju. Nadam se da će izboriti opstanak jer i klub i igrači i svi zaslužuju da Banjaluka ima premijerligaša. Nadam se da će momci imati podršku do kraja sezone da izbore opstanak".

Preko noći Subić je iz Borca i premijerligaških terena stigao na evropsku scenu, na kojoj je pružao zapažene partije u dresu Partizana na mečevima Lige Evrope.

"Sve se desilo relativno brzo, u par dana sam potpisao ugovor sa Partizanom, došla je Liga Evrope, to je sve veliko iskustvo za mene. Imali smo dobre rezultate, igrali smo dobro, a onda je čitava sezona stala u utakmicu protiv Augzburga, jer u prvenstvu nismo bilježili obre rezultate. Mogli smo da prezimimo u Evropi, što bi bio veliki uspjeh jer godinama nijedan srpski klub to nije uspio. Odigrali smo fenomenalne 44 minute protiv Augzburga, a onda primili gol i dali im kakvu takvu nadu za drugo poluvrijeme. Ubijeđen sam da je ostalo 1:0 da bi Partizan prezimio u Evropi. Ali to je fudbal. Zato je on najvažnija sporedna stvar, za nekog i više od toga. Liga Evrope je ipak za mene veliko iskustvo", rekao je Subić.

Izvor: MN PRESS

Partizan je međutim u nastavku srpske Superlige izgubio korak sa Zvezdom i oprostio se od titule. Lijevi bek Partizana je ipak uvjeren da će Partizan već sljedeće godine povratiti primat u srpskom šampionatu.

"Evropske utakmice su dosta iscrpljujuće, poslije takvih utakmica treba nam dosta da se vratimo. Tu je plaćen ceh u prvenstvu. Zvezda je pobjegla sada, ali Partizan ima odlične rezultate zadnjih 15-ak godina i mislim da će već sljedeće godine biti šampion. Mislim da je ovo jedna loša godina".

Da li je ekipa pod pritiskom s obzirom da je prvenstvo praktično riješeno i da Partizan ne može do titule.

"Naravno da postoji pritisak, jer Partizan je veliki klub i uvijek cilja na titulu, odnosno na duplu krunu".

Subić kaže da je prije početka proljećnog dijela sezone imao povredu leđa zbog koje je pauzirao 15-20 dana, te da je sada u punom trenažnom procesu i čeka priliku da zaigra.

Na njegovu minutažu, međutim, bitno je uticala i promjena trenera. Činjenica je da nije u prvom planu kod Ivana Tomića koji je zimus preuzeo ekipu.

Kakav je tvoj odnos sa trenerom Tomićem?

"Imam dobar odnos sa trenerom Tomićem. Titula je izgubljena sigurno i Partizan se okrenuo malo podmađivanju sastava, a klub ima fenomenalan omladinski pogon pa su neki momci došli u prvi plan da se razigraju, jer titula je izgubljena. Ja radim i čekam svoju priliku", poručio je Subić na kraju razgovora za MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC