• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vavrinka i Tim nose pehare na Rolan Garos!

Autor mondo.rs

U nedelji pred drugi gren slem sezone, Švajcarac je trijumfovao u Ženevi, a Austrijanac u Nici. Oba finala imala su čudan tok...

Branilac titule na Rolan Garosu, Sten Vavrinka, sa titulom iz Ženeve putuje u Pariz.

U isti grad, samo sa juga, iz Nice, pehar će poneti i Dominik Tim.

Švajcarac i Austrijanac osvojili su poslednje turnire pred početak Otvorenog prvenstva Francuske i potvrdili da se u važnom trenutku nalaze u odličnoj formi.

(1) Vavrinka je u finalu Ženeve, turnira serije 250, posle velike borbe pobedio hrvatskog takmičara (3) Marina Čilića, igrača koji je u drugom setu imao 5:2 i potom još pet set lopti u taj-brejku, ali je na kraju poražen u dva seta – 6:4, 7:6 (13:11).

Vavrinka je "brejknuo" Čilića za 2:1 u prvom setu i bez velikih problema odbranio tu prednost do 1:0, dok je u nastavku Hrvat imao 1:4 i 2:5, međutim nije uspeo da dovrši posao ni u "regularnom vremenu", ni u "produžecima", kada je ispustio pet šansi za majstoricu.

Vavrinka je osvojio treći turnir u 2016. godini, a 14. u karijeri. Pored 250 bodova pripala mu je i nagrada od 88.900 evra, dok je Čilić, koji sada gubi 2:10 od Švajcarca i ima šest poraza u nizu od njega, morao da se zadovolji sa 46.820 evra.

Ukupan nagradni fond Ženeve iznosio je 556.195 evra, tek nešto više od onog u Nici, gde se igralo za 520.720 evra.



A nagrada od 82.450 pripala je 15. igraču sveta i prvom nosiocu na Azurnoj obali, Timu, koji je poput Vavrinke osvojio treći turnir u 2016. godini u kojoj ima skor 36-10.

Tim je zapravo odbranio titulu u Nici i to na neverovatan način – osvojio je 24 od 29 poena u trećem setu i za 24 minuta igre dovršio posao protiv Andreja Zvereva, 48. igrača na svetu i osmog nosioca u Nici – 6:4, 3:6, 6:0.

U prvom setu Zverev je imao 2:4, a izgubio ga 6:4. U drugom, Tim je imao 3:2, a izgubio ga 3:6, da bi potom Austrijanac potpuno deklasirao Nemca ruskog porekla i osvojio šesti turnir u karijeri, realizujući šest od osam brejk lopti.

Zverevu je pripala nagrada od 43.430 evra, nakon što je i drugi put u karijeri izgubio od Tima u tri seta.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC