• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HAOS I ŠOK: Česi vratili Hrvate iz doigravanja!

Autor mondo.rs

Hrvati su vodili 2:0, demonstrirali silu, pa doživeli potpuno pomračenje! Povreda Modrića, divljanje huligana i povratak Češke u život!

Sat demonstracije sile, pa 40 minuta potpunog posrnuća hrvatske reprezentacije!

Ivan Perišić i Ivan Rakitić krunisali su golovima u 37. i 59. minutu blistavu igru "vatrenih", koji su u satu igre za pamćenje predstavili možda i najbolji i najkonkretniji fudbal na Evropskom prvenstvu.

Sve je išlo kao po loju za Hrvatsku do tog 60. minuta. Malo ko je i pomišljao da će se nedugo potom ti isti igrači, koji su plesali na terenu, držati za glavu i psujući sebi u bradu žaliti za ispuštenim vođstvom!

Odmah posle drugog gola, Luka Modrić požalio se na povredu, koju je zaradio sam, i napustio teren. U suprotnom smeru, u igru je nedugo zatim ušao Milan Škoda, češki rezervista koji je u 75. minutu dao nadu svom timu, perfektnim trzajem glavom za 1:2.

Izjednačenje je bilo nagovešteno, ali je i dalje izgledalo veoma, veoma daleko...

Međutim, još konkretniji vetar u leđa Česi su odmah potom dobili od navijača Hrvatske (?!), koji su bacanjem velikog broja baklji na teren prekinuli utakmicu. Njihovi igrači molili su ih da se urazume, ali uzalud.

Engleski arbitar Mark Klatenburg produžio je meč za desetak minuta nadoknade, a hrvatski štoper Domagoj Vida je u 92. igrao rukom pred svojim golom i skrivio penal koji je Tomaš Necid "bombom" pretvorio u gol, za konačnih:

ČEŠKA - HRVATSKA 2:2 (0:1)

Dakle, za manje od jednog školskog časa, Hrvati su prešli put od ekipe koja uživa na terenu do grčevite borbe za bod, koji su sačuvali samo spletom okolnosti, paničnim ispucavanjima lopte pred kidisanjima Čeha.

Najkonkretniji epilog ovakve završnice vidi se na tabeli Grupe D, na kojoj je Hrvatska uveliko mogla da i teoretski obezbedi plasman u doigravanje. Ovakvim ishodom, za odlazak u osminu finala moraće još da se pomuči u poslednjem meču - protiv Španije!

Sa druge strane, Česi su herojskim povratkom sačuvali nadu za plasman i bar odložili pakovanje kofera za povratak kući. Za to će apsolutno moći da zahvale i hrvatskim navijačima, čije će divljanje i te kako koštati njihov tim.

ČEŠKA: Čeh - Kaderabek, Sivok, Hubnik, Limberski - Plašil (od 86' Plašil), Darida - Skalak (od 67' Skalak), Rosicki, Krejči - Lafata (od 67' Škoda)

HRVATSKA: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić (od 98' Vrsaljko) - Badelj, Modrić (od 62' Kovačić) - Brozović, Rakitić (od 97' Šildenfeld), Perišić - Mandžukić

IZ MINUTA U MINUT:

UTAKMICA JE ZAVRŠENA! ČESI SU DOŠLI DO BODA, A HRVATI SU GA JEDVA ODBRANILI!

- Zuji lopta kroz kazneni prostor Hrvatske... U ovim momentima "vatreni" se panično brane!

- U toku je 96. minut utakmice... Ogroman produžetak zbog prekida... Česi napadaju.

2:2!!! ČESI IZJEDNAČUJU!!!! NECID JE ZATEGAO SA BELE TAČKE I IZJEDNAČIO NA 2:2!

PENAL ZA ČEŠKU! DOMAGOJ VIDA IGRAO JE RUKOM U KAZNENOM PROSTORU!

Komešanje na tribini sa koje je doleteo ogroman broj baklji.

- Meč je nastavljen...

- PREKID UTAKMICE!

Navijači Hrvatske zaustavili su igru, ubacivši veliki broj baklji na teren. Očekivanja i predviđanja ispostavila su se kao tačna. Kapiten Srna u neverici klima glavom...

80' Još jedna velika šansa za Hrvate... Rakitić je šutirao, šut mu je izblokiran. Srna je izveo korner (10. za svoj tim), iz koga nije proizašla još jedna prilika.

75' ČESI SMANJUJU! 2:1! Prvi pravi šut u okvir gola Hrvatske i lep pogodak Milana Škode, napadača Slavije iz Praga. Trznuo je glavom i poslao loptu u mrežu sa desetak metara.

72' Još jedan šut Hrvata. Ovog puta pokušao je Ivan Rakitić, udarcem iz "slobodnjaka", sa oko 20 metara. Prebacio je gol za malo.

- Dok se nižu napadi Hrvatske, evo jednog kratkog i bolnog podsećanja na ovaj meč.

66' Zuji u kaznenom prostoru Čeha. Mario Mandžukić prebacio je gol. Imao je veliku šansu da sve reši, iako je malo verovatno da bi Česi i za još 90 minuta mogli da postignu gol sa ovakvom igrom.

61'Potencijalno veliki problem za Hrvate! Luka Modrić sam se povredio i napustio teren. Smejao se dok je išao ka aut liniji, a umesto njega na teren istrčava Mateo Kovačić.

58' 2:0 ZA HRVATSKU! Česi su krenuli u još jedan jalov napad, Mandžukić im je oduzeo loptu i asistirao Rakitiću, koji je mirno iskoristio zicer.

56' Očekivano, Hrvati su malo prikočili. Bez obzira na to, Česi ne uspevaju da organizuju iole konkretniju priliku. "Vatreni" imaju i rezultat i inicijativu.

- POLUVREME

- Ivan Perišić postigao je pet pogodaka na poslednjih devet nastupa za reprezentaciju. Ovo je bio njegov 14. gol u dresu sa državnim grbom.

42' Još jedna dobra prilika za Hrvatsku. Čorluka i Vida zasmetali su jedan drugom na ivici peterca, posle prekida. Čeh je imao mnogo sreće.

39' Engleski sudija Mark Klatenburg oprostio je Hrvatima još jedan veoma sumnjiv start u blizini njihovog gola. Tačnije, nije svirao očigledan faul Domagoja Vide na ivici kaznenog prostora.

37' GOL! 1:0!"Mirisalo" je na gol Hrvatske i gol je i pao! Sjajna igra "vatrenih" krunisana je pogotkom Ivana Perišića, udarcem sa desetak metara iskosa sa leve strane, u "malu" mrežu suprotnog ugla!

30' Modrić pleše sa loptom. Zaista igra maestralno. Česi ulažu ogromne napore da ga zaustave.

- Hrvatska definitivno bolja. Njeni igrači neprestsano napadaju i Česi ne uspevaju da "vežu" ni desetak sekundi sa loptom.

21' Perišić propušta najbolju šansu! Perišić je za malo zakasnio na loptu sa leve strane. Centimetri su ga delili od čistog gola!

- Velika uzbuđenja i pre gola. Česi su tražili penal zbog starta Milana Badelja sa leđa, a Čeh je u akciji pre toga "zaplivao" u prazno i promašio loptu, u želji da je izboksuje iz kaznenog prostora.

15' Nezanimljiv početak utakmice. Najupečatljiviji detalj za sada je očigledan problem sa loptama, jer deluje da je samo par dovoljno dobar i napumpan za nesmetanu igru.

4' Posle konkretnijeg početka Hrvata, napadaju i Česi. Slobodan udarac sa velike udaljenosti izveo je Rosicki, lopta je posle kratkog karambola došla u peterac, ali je Subašić bio na mestu.

ČEŠKA: Čeh - Kaderabek, Hubnik, Sivok, Limberski - Plašil, Darida - Skalak, Rosicki, Krejči - Lafata
HRVATSKA: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić - Badelj, Modrić - Brozović, Rakitić, Perišić - Mandžukić

Češka za prvi bod, Hrvatska za drugu pobedu!

Drugi meč dana na Evropskom prvenstvu biće odigran u Sent Etjenu, gde će početi drugo kolo u okviru Grupe D.

Kapiteni dva tima izveli su ekipe na teren, a Hrvati su izašli na igralište u istom sastavu kao u prvom kolu, predvođeni Darijom Srnom, koji je posle prve utakmice ostao bez oca, koji je preminuo.

Ipak, predvodnik Hrvatske vratio se u ekipu na vreme da nastupi i u drugom kolu.

Ostanite uz MONDO i pratite ovaj meč u tekstualnom prenosu:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC