• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ikardi u 90. minutu za slavlje Intera!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Intera zabilježili su prvu pobjedu u novoj sezoni Serije A i to na gostovanju u Peskari (1:2).

Nakon poraza od Kjeva u Veroni i remija protiv Palerma u Milanu, izabranici Franka de Bura našli su se pod imperativom pobjede na gostovanju u Peskari, koju s klupe predvodi bivši fudbaler Milana Masimo Odo.

„Neroazuri“ su u većem dijelu utakmice na stadionu „Adriatiko“ imali više loptu u svojim nogama i više udaraca prema golu, ali opet su bili vrlo blizu neuspjeha.

Na sreću njihovih navijača, ponovo je proradio kapiten Mauro Ikardi i sa dva gola osigurao pobjedu nad vrlo neugodnom Peskarom (1:2).

Domaći su poveli pogotkom Francuza Žana Kristofa Bajbeka u 63. minutu da bi desetak minuta kasnije Mauro Ikardi najprije izjednačio, a onda u 90. minutu donio prvi trijumf Interu u ovoj sezoni.

Na kišom natopljenom terenu, neroazuri su imali inicijativu, više loptu u nogama, ali su zrelije šanse, posebno u prvom dijelu imali domaći fudbaleri.

Napadač Peskare Valerio Vere u 42. minutu bio najbliži mreži Intera, savladao je i golmana Samira Handanovića, ali je saveznik milanske ekipe bila prečka. Dva minuta kasnije poslije udarca Vere sjajno je reagovao slovenački čuvar mreže i spriječio vođstvo domaćina.

Najbolju šansu za Inter u prvom poluvremenu imao je Antonio Kandreva u 36. minutu, kad je odbijenu loptu šutirao pravo u naručje iskusnog argentinskog golmana Albana Bizarija.

U nastavku je Inter dodatno pritisnuo domaće i stvorio nekoliko dobrih prilika, ali se ponovo istakao Bizari odbranivši stopostotnu šansu Evera Banege sa desetak metara.

U jeku napada Intera, Peskara je povela sa 1:0 pogotkom rezerviste Žana Kristofa Bajbeka, koji je inače pozajmljeni fudbaler Pari Sen Žermena.

Frančesco Zampano je odlično centrirao s desne strane, a francuski napadač praktično u prvom kontaktu s loptom sjajno reagovao i uhvatio na krivoj nozi Handanovića – 1:0.

Vere je samo dva minuta kasnije imao priliku da riješi utakmicu, ali je i ovog puta Handanović spasio Inter, baš kao i nakon kontre Bajbeka u 71. minutu.

Potom je uslijedila kazna za prethodne promašaje Peskare - Banega je centrirao, a Mauro Ikardi glavom pogodio mrežu za izjednačenje – 1:1.

Do kraja je Rodrigo Palasio propustio da pogodi mrežu u 89. minutu, ali je samo minut kasnije Ikardi poslije akcije Benege, postigao drugi gol za pobjedu milanskog tima - 1:2.

Serija A treće kolo:

Bolonja - Kaljari 2:1 (1:0)

/Verdi 23, Di Frančesko 74 - Alveš 83/

Milan - Udineze 0:1 (0:0)

/Perica 88/

Roma - Sampdorija 3:2 (1:2)

/Salah 8, Džeko 61, Toti 90+3 penal - Mjuriel 18, Kvaljarela 41

Atalanta - Torino 2:1 (0:0)

/Masijelo 56, Kesi penal 82 - Falke 54/

Kjevo - Lacio 1:1 (0:0)

/Gamberini 52 - De Vrij 55/

Đenova - Fiorentina 0:0 - prekid

Peskara - Inter 1:2 (0:0)

/Bajbek 63 - Ikardi 77, 90/

Ponedjeljak

Empoli - Krotone (20.45)

Igrano u subotu:

Juventus - Sasuolo 3:1 (3:1)

/Iguain 5, 9, Pjanić 27 - Antei 33 /

Palermo - Napoli 0:3 (0:3)

/ Hamšik 47, Kaljehon 51, 65/

TABELA: Juventus 9, Napoli 7, Roma 7, Đenova (-1) 6, Sampdorija 6, Udineze 6, Bolonja 6, Peskara 4, Kjevo 4, Inter 4, Lacio 4, Fiorentina 3, Torino 3, Atalanta 3, Milan 3, Sasuolo 3, Kaljari 1, Palermo 1, Krotone (-1) 0, Empoli (-1) 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC