• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Florenci može svakog da zamijeni, ali njega niko!

Autor mondo.ba

Trener Rome Lučano Spaleti pohvalno je govorio o Alesandru Florenciju, univerzalnom fudbaleru "vučice", koji je u duelu sa Sasuolom doživio tešku povredu, zbog koje će morati na višemjesečnu pauzu.

Roma baš nema sreće sa defanzivcima.

Pred početak sezone povrijedio se novopridošli lijevi bek Mario Rui i prije nego što je odigrao službeni meč. Uoči Evropskog prvenstva povredu koljena doživio je i njemački štoper Antonio Ridiger, a sada je povredu prednjih ukrštenih ligamenata doživio i Alesandro Florenci.

POVEZANE VIJESTI

Univerzalni fudbaler "vučice", koji je karijeru počeo kao ofanzivni vezista, silom prilika prekomandovan je na desni bek, a u meču 10. kola na gostovanju Sasuolu doživio je tešku povredu, koja će ga odvojiti sa terena četiri do šest mjeseci.

"Ale može da zamijeni svakog igrača, ali za njega zamjene nema. Osim sjajne forme, bio je rješenje za svaki problem. Staviš ga u napad, pokazaće isti kvalitet kao da igra u veznom redu. Postavi ga u odbranu, odigraće bez straha pored igrača poput Lorenca Insinjea. Trenuno nemamo zamjenu za Florencija", jasam je Spaleti.

Danijele De Rosi čak je proveo cijelu noć sa Florencijevom porodicom. Osim igračkih vrijednosti, još jednom je pokazao i ljudske. Spaleti ga je odmah zvao nakon operacije.

"Išao sam da ga posjetim i proveli smo zajedno nekoliko sati. U četvrtak smo razgovarali telefonom, zbijali smo šale, a on je rekao kako bi volio da trenira već sljedeći mjesec. Bio je sjajno raspoložen. Uzimajući sve to u obzir, vjerujem da će se vratiti prije nego što je planirano", dodao je trener "vučice".

Širom Italije mnogi igrači pružili su mu podršku, među kojima i najljući rival Lacio.


Dobre vijesti za Romu stigle su nakon operacije, s obzirom da je hirurg koji je operisao fudbalera Rome Pjer Paolo Marijani rekao da bi Florenci mogao da počne sa treninzima već za tri mjeseca.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC