• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajpcig rekorder, na potezu Bajern

Autor mondo.ba

Sedmu uzastopnu pobjedu u Bundesligi zabilježio je Red Bul Lajpcig i učvrstio se na liderskoj poziciji na tebeli sa ŠEST bodova viška u odnosu na minhenski Bajern, koji sutra dočekuje "apotekare".

Red Bul iz Lajpciga nema namjeru da stane!

Tim Ralfa Hasenhutla je u petak uveče u Frajburgu upisao devetu "recku", sedmu zaredom i oborio rekord kad je riječ o novajlijama u Bundesligi! Osim toga, dao je "domaći" zadatak Bajernu i dodatno pritisnuo minhenske fudbalere pred derbi protiv Bajera iz Leverkuzena.

Pitanje pobjednika na otvaranju 12. kola njemačkog prvenstva Lajpcig je riješio u prvih 35. minuta ponajviše zahvaljujući dvostrukom strijelcu Timu Verneru.

FRAJBURG - LAJPCIG 1:4 (1:3)

Praktično u prvom napadu lider Bundeslige je poveo prelijepim golom Nabija Keite sa 18 metara.

Vezni igrač iz Gvineje pogodio je maltene ispod mjesta gdje se spajaju prečka i stativa, ali su u 15. minutu uzvratili domaći fudbaleri pogotkom Florijana Niderlehnera.

Iako se u kaznenom prostoru sjajno snašao i glavom smjestio loptu iza leđa mađarskog golmana Petera Gulašija, ključni potez za izjednačenje Frajburga bila je dubinska „lopta sa očima“ defanzivca Paskala Štencela.

Potom je sedam minuta kasnije na scenu stupio pomenuti Verner, koji je izbjegao ofsajd zamku, zaobišao golmana Aleksandra Švolova i rutinski pospremio loptu u mrežu.

Napadač Lajpciga je potom u 35. minutu praktično osigurao tri nova boda za Red Bul iz gotovo „prepisane“ akcije s tom razlikom da je ovog puta umjesto Dijega Demea, asistent bio Emil Forsberg.

Bio je to Vernerov sedmi ovosezonski pogodak i treći je strijelac Bundeslige.

Twitter Embed Code

U nastavku je tim Kristijana Štrajha, u kojem večeras nije bilo srpskog reprezentativca Aleksandra Ignjovskog, pokušavao da barem stigne do remija, međutim, to je otvorilo mnogo prostora za kontranapade gostiju da „dokusure“ rivala.

Iz jedne u 75. minutu Marsel Zabicer je „promiješio“ odbranu, prevario i golmana ali je otišao suviše ukoso, pa je stativa bila saveznik Frajburga.Ipak, ništa nije moglo da spasi domaće pet minuta kasnije poslije udarca Zabicera sa ivice kaznenog prostora - 1:4 za „ovjeru“ sedmog poraza domaćina, trećeg uzastopnog.

Sad je na potezu minhenski Bajern, koji u subotu na „Alijanc Areni“ u derbiju kola dočekuje Bajer iz Leverkuzena.

Bundesliga, 12. kolo

Frajburg - Lajpcig 1:4 (1:3)

/Niderlehner 15 - Keita 2, Verner 21, 35, Zabicer 79/

Subota (15.30)

Keln - Augsburg

Ajtraht Frankfurt - Borusija Dortmund

Hamburger - Verder

Ingolštat - Volfsburg

Borusija Menhengladbah - Hofenhajm

Bajern - Bajer Leverkusen (18.30)

Nedjelja

Šalke - Darmštat (15.30)

Herta - Majnc (17.30)

TABELA: Lajpcig (+1) 30, Bajern 24, Dortmund 21, Keln 21, Hofenhajm 21, Herta 21, Ajntraht 21 , Majnc 17, Bajer 16, Frajburg (+1) 15, Šalke 14, Augzburg 12, Menhengladbah 12, Volfsburg 9, Darmštat 8, Verder 7, Ingolštat 5, Hamburg 3.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC