Mur: Dodik zna...

Autor:

...da ne može doći do raspada BiH

2
A- A A+

Samo suverena Bosna i Hercegovina, koju čine dva entiteta i Distrikt Brčko, prihvatljiva je za međunarodnu zajednicu, rekao je Džonatan Mur, šef Misije OSCE-a za BiH.

Komentarišući obilježavanje Dana RS, Mur je za N1 naglasio da je daleko bitnije baviti se životnim pitanjima.

"Moramo koncentrisati snage i baviti se pozitivnim pitanjima, kako poboljšati život. A ne samo razmišljati o 9. januaru, nego i o desetom, jedanaestom...", rekao je Mur.

"Dodik zna da ne može doći do raspada BiH. Jedina sudbina BiH je ona u kojoj je suverena sa dva entiteta", poručio je ambasador.

Mur je priznao da su građani širom BiH frustrirani i nezadovoljni trenutnom situacijom...

"Stoga je naša poruka političarima da rade svoj posao kako bi bilo daleko više pozitivnih pomaka. Evo, danas sam u Hrvatskoj koja je ostvarila svoje ambicije i postala članica Evropske unije", istakao je Mur.

Na pitanje da li je danas u Hrvatskoj razgovarao o sve češćim porukama Hrvata za stvaranjem trećeg entiteta, Mur je rekao da je Hrvatskoj i njenom predsjedniku jasan stav međunarodne zajednice.

"Neće biti trećeg entiteta. To je već godinama čvrsta pozicija međunarodne zajednice. Jasno mi je da Grabar Kitarović razumije te stavove", rekao je Mur za N1.

Ostale vijesti