• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasumović: Ne okrećite Zenicu protiv "zmajeva"

Autor mondo.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uputio je otvoreno pismo predsjedniku Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Komitetu za takmičenje saveza i javnosti zbog navodnih sumnjivih dešavanja u Premijer ligi BiH.

 Fuad Kasumović: Ne okrećite Zenicu protiv reprezentacije BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Gradonačelnik navodi da fudbalska javnost u Zenici sa nevjericom prati zbivanja u Premijer ligi BiH.

Kao gradonačelnik Zenice ističe da se više od 120.000 stanovnika poistovjećuje sa Čelikom, u kojoj su "Bilino polje", "Kamberovića polje" i Trening centar FS BiH, te da ima potrebu da „ukažem da se u ligi koju igra Čelik, dešavaju sumnjive radnje. Vrijeme je da prestanete biti samo nijemi posmatrači ili ne do Bog, saučesnici u nečemu o čemu ću upozoriti i policijske strukture u Bosni i Hercegovini".

"Pitam se, da li su vam, kao i nekim mojim sugrađanima, važniji kladioničari i njihovi novci ili vam je zaista stalo do ozdravljenja i unapređenja bh. fudbala? Jeste li zbog sitnih interesa i jedne propale i gubitničke politike, spremni žrtvovati klub sa bogatom istorijom iza kojeg stoji armija navijača širom svijeta. Zenica i Bilino polje su sinonimi za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine koju na našu žalost, još uvijek ne žele prihvatiti u nekim dijelovima naše države", ističe Kasumović, a prenosi "Oslobođenje".

On napominje da su u Zenici svjesni da je Čelik svoje šanse za bolji status davno propustio ili zbog ličnih interesa pojedinaca prepustio drugima.

"Alibi za loše igre i rezultate jednog od simbola Zenice, ne tražimo u drugima, ali imamo dovoljno pameti da vidimo šta se dešava, i hrabrosti da vam gospodo iz FS poručimo: "Nećemo dozvoliti da budemo taoci ili ne do Bog, žrtve, kriminalnih grupa, pa i ideologija", navodi Kasumović.

Kasumović ukazuje da "nedopustivo je da vi ne činite ništa po pitanju zaštite regularnosti takmičenja u Premijer ligi BiH u kojoj se, to i ptice na grani znaju, dešavaju čudni rezultati. Posebno su „impresivne“ pobjede ekipe koja se bori za opstanak, na gostovanjima kod vjerovatnih prvaka ili osvjača Kupa.

"Bilo bi još tragičnije da četvrti po veličini grad u Bosni i Hercegovini, zbog razloga koji nemaju veze sa sportom, okrenete protiv FS BiH i naše reprezentacije, a što se na žalost, zbog vašeg ponašanja i sumnjivih rezultata uveliko dešava" - u svom je pismu ukazao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je svojevremno, dok je bio predsjednik Čelika, suspendovan od strane Saveza, jer je ukazivao na neke kriminalne radnje u bh. fudbalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC