• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije to više "Old Firm": Seltik pregazio Rendžers!

Autor mondo.rs

Peti put ove sezone Seltik je "tukao" gradskog rivala Rendžers, ali nikada u istoriji ovog velikog derbija nije uspeo u onome što je danas na "Ajbroksu". Dali su im pet golova!


Rendžers se posle četiri sezone vratio u najviši rang fudbala, ali koliko god taj povratak bio "sladak" - njihovi najveći rivali su im sa pet poraza maksimalno upropastili entuzijazam.

U okviru 34. kola prvenstva Škotske, u šestom "Old Firmu" ove sezone, Seltik je PREGAZIO svog gradskog rivala i zabeležio jednu od najvećih pobeda u istoriji nad "plavima", pošto je bio više nego ubedljiv na "Ajbroksu" - 5:1 (0:2)!

Seltik nikada do sada nije uspeo da postigne pet golova protiv Rendžersa, a ovo je podjednako ubedljiva pobeda kao u okršaju iz pretprošlog veka!

"Dig'o ga pod oblake", a sudija ni faul da svira!

Tada je, u septembru 1898. godine Seltik slavio 4:0...

Takođe, poslednji put je Seltik pet puta u jednoj sezoni "tukao" Rendžerse još pre 13 godina kada je Martin O'Nil vodio ekipu, a treba naglasiti da Brendan Rodžers radi vrhunski posao sa Seltikom i da su oni neporaženi na 34 meča u Ligi.

"Kelti" su bili i bez najboljeg fudbalera Muse Dembelea, ali su to nadoknadili ostali igrači. Počelo je penalom Skota Sinklera u 7. minutu, Grifits je povećao u 18. minutu, da bi Mekregor, Bojata i Lustig bili strelci u nastavku.

Iskusni Keni Miler je samo ublažio poraz, a čini se da razlika između dva kluba odavno nije bila tako velika, pa otud i ovako visoka pobeda i "iživljavanje" aktuelnog i budućeg šampiona Škotske.

Incidenti? Naravno da ih je bilo. Jedan navijač je pokušao da utrči na teren i napade Skota Brauna, leteli su i šalovi na travu, a jedan navijač je i na rasnoj osnovi vređao Sinklera.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC