Gordon Remzi ovo nikad ne poručuje u restoranu

Autor:

Čuveni kuvar ima nekoliko saveta za nas, onako, "iz prve ruke".

0
A- A A+

Gordon Remzi kaže da uvek treba da budete oprezni kad u restoranu poručujete "supu dana". Zašto? Pa... postoji velika verovatnoća da ta supa uopšte nije skuvana tog dana. A ni prethodnog, da budemo precizni.

Šta on radi, ako ode u restoran i jede mu se baš supa? Uvek pita koja supa je juče bila "supa dana". Ako je u pitanju isto jelo, malo je verovatno da je sveže skuvana i drugog dana zaredom.

"Uvek pitajte koja je supa bila 'supa dana' juče. Ako je ista... Vrlo je verovatno da je sve vreme u pitanju 'supa meseca'", kaže Remzi.

Čuveni kuvar ima i još jedan koristan savet: nikad ne bi trebalo da idete na večeru za Dan zaljubljenih. Prvo, zato što je mnogo romantičnije da tada sami nešto pripremite za onoga koga volite, i drugo, zato što je tad u restoranima obično tolika gužva da se sve kuva i služi s mnogo manje pažnje nego obično, tako da nećete imati potpuni ugođaj, prenosi "Dejli mejl".

"Ne postoji ništa romantičnije od pripremanja hrane za nekoga kog volite, i u kojoj ćete posle zajedno uživati uz flašu dobrog vina", savetuje Remzi.