• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je fudbalski gazda Banjaluke?

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Fudbaleri Borca i Krupe u četvrtak (19.30 h) igraće finale 21. po redu Kupa grada Banjaluka.

 Kup Banjaluke: Borac - Krupa, finale, najava Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Iako je riječ o takmičenju koje nije jedno od najprestižnijih, trener crveno-plavih Vule Trivunović i strateg ekipe iz Krupe u Vrbasu Slobodan Starčević su najavili da će protiv gradskog rivala izaći s najjačim sastavima u ovom trenutku.

"Prioritet smo ostvarili, a to je povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, pa u ovo finale ulazimo bez ikakvog imperativa. Imamo priliku da se 'izmjerimo' sa timom koji je kroz regularni dio prvenstva BiH izborio plasman u Evropu, ali ih je Široki Brijeg osvajanjem Kupa BiH, spriječio u toj namjeri. To su momci koji su najprijatnije iznenađenje u Premijer ligi BiH. Moji igrači takođe imaju kvalitet što su dokazali u Prvoj ligi RS. I ranije je Borac igrao ovu ligu, pa nikad nije bila razlika 21 bod u odnosu na drugoplasiranog", rekao je Trivunović.

Šef struke Borca očekuje da finale Kupa grada ima samo "pozitivan rivalitet".

"Većina igrača Krupe bila je u Borcu, a i oni će imati svoje motive. Tražiću od svojih igrača da svi gledaoci koji sutra napuste Gradski stadion, samo pričaju o kvalitetnoj partiji dva tima. Nikako ne želim priče van terena, kakve su simptomatične za naš fudbal".

Prema njegovim riječima, ovo finale je ustvari samo stvar prestiža.

"Meni lično trofej ne znači puno, ali mi znači da pokažemo da Borac ima kvalitetan tim. Želim da dokažemo da je zimski prelazni rok kvalitetno odrađen, to mislim na ovu odluku o smanjenju stranaca Fudbalskog saveza BiH (s šest na četiri igrača). Tek kad se ova odluka potvrdi vidjećemo koliko smo uradili dobar posao".

"Moj kolega s klupe Krupe Slobodan Starčević takođe je priznao da će na teren s najjačim snagama, pa će to biti dobra prilika da vidimo gdje smo u odnosu na ozbiljnog premijerligaša", zaključio je trener crveno-plavih.

Kapiten Borca Boris Raspudić najprije je čestitao protivniku na uspjehu u šampionatu BiH, uz opasku da su crveno-plavi takođe već ostvarili zacrtane ciljeve povratkom u Premijer ligu BiH.

"Sada želimo da vidimo pravu sliku ovog Borca, da se izmjerimo i dokažemo kvalitet sutra protiv Krupe. Svaki trofej je odličan, idemo da pobijedimo Krupu i sezonu privedemo kraju onako kako treba", dodao je Raspudić.

S obzirom da je u prethodnoj upravi Borca sjedio Draško Ilić, aktuelni prvi čovjek ekipe iz Krupe na Vrbasu, član UO kluba sa Gradskog stadiona Vico Zeljković smatra da su nepotrebne tenzije pred meč dva tima iz Banjaluke.

"Nema potrebe za podizanjem tenzija, sve to treba staviti po strani. Krupa je za nas dobar test", rekao je Zeljković i dodao da će dio prihoda sa meča biti uplaćen svim banjalučkim fudbalskim klubovima.

Iz Krupe na Vrbasu su istakli da žele osvojiti trofej Kupa grada Banjaluka, posebno jer su dvostruki uzastopni pobjednici.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Naravno da mi je, kao treneru, želja da savladam renomiranog protivnika, ali i da treći put uzastopno moj klub bude najbolji u ovom takmičenju. Naravno, neće to biti ni malo lako, Borac odlično igra u Prvoj ligi RS, naredne sezone nas čekaju i prvenstveni derbiji, a sigurno i da će imati veliki motiv da nas savladaju. Svakako, moja želja, ali i svih prvotimaca, je da nastavimo sa igrama koje nas karakterišu u završnici sezone i pokažemo da smo trenutno najbolji u Banjaluci", rekao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Crveno-plavi su najuspješniji banjalučki klub kada je u pitanju ovo takmičenje u kojem su trijumfovali osam puta, ali je Krupa u velikom naletu jer je tri puta pobjeđivala u posljednje četiri godine.

Napomenimo i da su predstavnici oba kluba ranije danas bili na sastanku kod Gradonačelnika Igora Radojičića.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Гг3+

Чуј ко је владар Бања Луке.Па је ли Крупа из Бања Луке или је село поред Бања Луке!?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC