Banjaluka: Otvorena poslovna zgrada od 55 miliona

Autor:

U Banjaluci otvorena nova poslovnu zgradu Koncerna "Agram", u kojoj trenutno rade "Euroherc osiguranje", "Bosna - Sunce osiguranje", Stanica za tehnički pregled vozila...

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović i potpredsjednik Koncerna "Agram" Mladenka Grgić otvorili su u petak u Banjaluci novu poslovnu zgradu ovog koncerna.

Obraćajući se zvanicama, Dodik je rekao da je Banjaluka dovoljno široka da prihvati mnoge nove poslovne aktivnosti i naglasio da je uspjeh "Agrama" od velikog značaja za Republiku Srpsku, jer su se locirali u njenom najvećem gradu, angažovali domaće izvođače i iskoristili domaće poslovne mogućnosti.

"Nadam se da će preko puta ovog centra već iduće godine biti izgrađen još jedan važan objekat, što čini ovu zonu Banjaluke veoma privlačnom. Činjenica da se grad širi je veoma značajna za mnoge poslove", dodao je Dodik.

On je naglasio da vlast u Srpskoj želi da stvori poslovni ambijent dovoljno interesantan i važan da privuče investitore iz okruženja.

Predsjednik Srpske je dodao da je "Agram" postao poznato ime među korisnicima njegovih usluga u Srpskoj, a izgradnja nove zgrade govori o namjeri da ulažu u Srpsku i budu sa njom.

"Zato nisam oklijevao da danas budem uz vašu kompaniju i da vas podržim u naporima širenja u Republici Srpskoj", naveo je Dodik i zahvalio rukovodstvu Koncernu na njihovoj poslovnoj odluci da u Banjaluci izgrade važan centar.

Poslovna zgrada Koncerna "Agram" u Banjaluci raspolaže sa 20.900 kvadratnih metara bruto površine na 11 nadzemnih i tri podzemne etaže sa 196 parking mjesta. Ukupna vrijednost investicije je 55 miliona KM.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je da se gradnjom poslovnog centra od 21.000 metara kvadratnih na 14 etaža poručuje da se u Srpskoj može živjeti, zarađivati i da se mogu dogovarati dobri poslovi.

"Posebno me raduje činjenica da ovaj koncern ima u planu nove investicije na četiri lokacije u Srpskoj", istakao je Čović.

On je naveo da je "Agram" u novu zgradu uložio svega 16 odsto kreditnih sredstava, dok je ostatak njihov kapital.

Predstavnik Koncerna Damir Zorić rekao je da u poslovnom centru "Agram" Banjaluka trenutno rade "Euroherc osiguranje", "Bosna - Sunce osiguranje", Stanica za tehnički pregled vozila, kao i neke firme koje su iznajmile prostor.

"Trenutno u Banjaluci zapoljšavamo stotinu radnika, ali kako se posao bude razvijao taj broj će rasti. Ukupno zapošljavamo 4.000 ljudi, od čega dvije trećine u Hrvatskoj i trećinu u BiH, a odnedavno imamo podružnicu i u Beču", dodao je Zorić.

On je naveo da je osnovna djelatnost Koncerna osiguranje, ali se bave i bankarstvom i lizingom, finansijskim i zdravstvenim uslugama, građevinarstvom i hotelijerstvom.

Prema njegovim riječima, Koncern čini 40 preduzeća.

Potpredsjednik Koncerna "Agram" Mladenka Grgić ovom prilikom je gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću uručila donaciju od 50.000 KM za opremanje vrtića.

Radojičić je naveo da će donacija omogućiti da se do kraja godine u Banjaluci izgrade dva nova vrtića i poželio "Agramu" uspješan poslovni razvoj na tržištu Banjaluke.

On je naglasio da se razvoj ovog koncerna uklapa i u politiku grada da Banjaluka postane regionalni centar u kojem će svoje sjedište naći i regionalne i globalne kompanije.

Grgićeva je rekla da je posebno raduje što će donacija biti utrošena na opremanje vrtića, kako bi najmlađi imali što bolje uslove u ustanovama u kojima borave.

Poslovna zgrada Koncerna "Agram" u Banjaluci raspolaže sa 20.900 kvadratnih metara bruto površine na 11 nadzemnih i tri podzemne etaže sa 196 parking mjesta. Ukupna vrijednost investicije je 55 miliona KM.

Ostale vijesti