Održana druga trka Banjalučke trkačke lige

Autor:

U nedjelju je na Banj brdu u Banjaluci odžana druga trka Banjalučke trkačke lige pod sloganom ,,Za svijet bez torture!“.

Trku su organizovali Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj ACED u saradnju sa Fondacijom Udružene žene - Banjaluka i Atletskim klubom invalida ,,Vrbas“, povodom obilježavanja Međunarodnog dana podrške žrtvama torture (26. juni).

Oko 200 trkača i rekreativaca se okupilo ove nedjelje na Banj brdu da istrči 3 km dugu stazu od rampe do spomenika, pod sloganom ,,Za svijet bez torture“. Ovoga puta trčali su muškarci i žene, dok je trka ,,Za svijet bez torture“ za najmlađe građane Banjaluke zakazana u narednu nedjelju, 25. juna, na Gradskom stadionu u Banjaluci sa početkom u 09:00 h. 

ACED zajedno sa tri partnerske organizacije UG ,,Vive žene“, UG ,,Medica“ Zenica i Fondacijom ,,Udružene žene“ iz Banjaluke organizuje obilježavanje 26. juna - međunarodnog dana podrške žrtvama torture, u okviru projekta koji finansira Evropska unija „Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima u BiH“.

"Cilj obilježavanja je da se podigne svijest građana BIH o ovom društvenom problemu, ali i o važnosti mreža koje pružaju sveobuhvatnu podršku svjedocima/žrtvama", saopšteno je iz ACED-a.

I ove godine, širom BIH će biti obilježen ovaj značajan datum, tako da će projektni partneri organizovati ulične akcije i druge aktivnosti sa zajedničkom porukom ,,Za svijet bez torture!“ u više gradova: Tuzla, Doboj, Trebinje, Zenica, Sarajevo, Bihać, Ključ, Bijeljina, Višegrad, Goražde, Novi Travnik, Mostar.

Program obilježavanja možete pronaći na OVOM LINKU.

Ostale vijesti