• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska kafana usred Seula:Korejci lude za ćevapima

Autor mondo.rs

Pljeskavice i ćevapi sa roštilja, ajvar i šopska salata, ali i domaći hleb osvojili su Južnokorejce.

 Srpska kafana usred Seula:Korejci lude za ćevapima Izvor: Mondo/ Goran Sivački
Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Za to je zaslužan Beograđanin Novak Mandić (32) koji je sa drugarima pre tri godine otvorio restoran “Beograd” sa srpskim specijalitetima i za samo nekoliko meseci naša hrana postala je hit među Korejcima.

Kafana "Beograd" nastala je iz naše želje i nostalgije za domaćom hranom i tipičnim srpskim ukusima. Svi smo već radili u Južnoj Koreji i uželeli smo se da pojedemo nešto kao kod kuće. Ja sam već imao dva hostela u ovom delu Koreje i uz pomoć drugara otvorio sam restoran”, ispričao je za “Informer” Mandić.

Kaže da nije bilo lako ostvariti ovu ideju jer je Južna Koreja potpuno drugi svet u odnosu na nas, ali ponosno ističe da je posle tri godine ovaj restoran od male simpatične krčme prerastao u kultno mesto sa dobrom hranom, muzikom.

Korejci su oduševljeni srpskim specijalitetima, ali dolaze i stranci koji borave u Seulu.

Mandić kaže da je najveći problem bilo kako naći sastojke za spremanje srpskih gurmanluka sa roštilja, ali je olakšavajuće bilo što Korejci u ishrani koriste junetinu i svinjetinu, pa sa kupovinom mesa nemaju problema.

Vlasnik ove za Korejce, više nego specifične kafane, hvali i zaposlene jer se trude da promovišu našu zemlju, pa gosti, osim domaće hrane, mogu da upoznaju i istoriju i lepote Srbije I Beograda.

Mnogima je posebno zanimljiva naša muzika, koja je neizostavni deo provoda.

”Dolaze nam Srbi, stranci, ali najviše Korejci koji su bukvalno “poludeli” za našom hranom.

U “Beogradu” se najviše traži meso sa roštilja, šopska salata, ajvar, kao i palačinke sa džemom. Korejci najčešće jedu mešano meso I ćevape sa domaćim hlebom koji sami pečemo. Oni praktično i nemaju hleb, pa im je I to omiljeno”, kaže Mandić.

Posebno simpatično i neobično, kako priča Mandić, jeste kako je njegovim gostima bilo teže da se služe viljuškom i nožem nego da prihvate nove ukuse.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cevapcic

Ovo je prava stvar. Leskovacki i sarajevski cevapi, krmenadle, pileci i svinjski raznjici, krpice, karadjordjeva snicla, srpska ljuta kobasica.... Feferoni, luk, kajmak, lepinje i somuni. Dobar jogurt i domaca kafa. To je zivot. Pravljenje hrane, posten posao, cestite misli... A ne ova bagra iz 'nazovi establishmenta' .

MONDO REPORTAŽE