Čavić: Skandal! To više nećemo tolerisati

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je danas je da je jučerašnje zasjedanje NSRS bilo „skandalozno“ i da se desio niz nezakonitosti u vezi sa Glavnom službom za reviziju RS. Ne komentariše Dodikove izjave zbog "mentalne higijene".

7
A- A A+
Dragan Čavić Foto: MONDO/Brankica Spasenić

Čavić je rekao da je nakon pritisaka na glavnog revizora RS Duška Šnjegotu, došlo do njegovog nezakonitog razrješenja, da bi nakon toga sinoć nezakonito imenovan v.d. glavnog revizora Jovo Radukić, koji je do sada obavljao funkciju pomoćnika ministra finansija za fiskalna pitanja u Ministarstvu finansija RS.

Posljednja u nizu nezakonitosti, istakao je Čavić, je nezakonito razmatranje revizorskog izvještaja o konsolidovanom budžetu RS za 2016. godinu, koji sinoć niko nije ni predstavio poslanicima.

Podsjećamo, nakon što su opozicioni poslanici sinoć fizički blokirali i pištaljkama onemogućili održavanje 22. sjednice u velikoj sali, poslanici vladajuće većine su zasjedanje premjestili u malu salu i 19 tačaka ekspresno apsolivrali u roku od nekoliko sati. Sjednica je okončana jutros, oko dva sata poslije ponoći.

"Strašno. Skandal. Potpuno neprihvatljivo. Ovo je stvar koja se ne može tolerisati", rekao je Čavić.

Rekao je i da je od sinoć Glavna služba za reviziju RS dio Ministarstva finansija RS i da će ubuduće biti pozitivni svi izvještaji u insitucijama gdje su na čelu SNSD, DNS i SP.

"Imenovati Jovu Radukića za v. d. je manifestacija bezočnosti i podrške lopovluku. Ovako nezakonito postavljena, Služba za reviziju više nema smisla da postoji. Prema zakonu, nema vršioca dužnosti glavnog revizora. To ne postoji". kazao je Čavić na konferenciji za medije.

Ocijenio je da sve to potvrđuje da je opozicija „bila u pravu sa svojim potezima“.

"Nažalost, nismo uspjeli da ih spriječimo da donesu nezakonite i nelegalne odluke i da ubuduće oko sedam milijardi KM budu kontrolisane bez pristrasnosti", dodao je Čavić.

Rekao je da ne želi da komentariše posljednje izjave predsjednika RS Milorada Dodika o sinoćnjim dešavanjima.

"Brinući o vlastitoj mentalnoj higijeni, nemam namjeru da komentarišem šta on govori", istakao je Čavić i poručio da će i na narednim zasjedanjima opozicija koristiti sve radnje koje im stoje na raspolaganju da spriječe „donošenje nezakonitih akata“.

Ostale vijesti