• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki, ipak, preuzima "zmajeve"?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Robert Prosinečki ponovo se našao među najozbiljnijim kandidatima za novog selektora reprezentacije BiH.

"Još danas sam ovdje u Azerbejdžanu i sutra putujem za Zagreb. Završio sam angažman na klupi nacionalnog tima ove zemlje i vraćam se kući", rekao je Prosinečki, te dodao:

"Prije nekoliko dana ponovo su me kontaktirali iz Fudbalskog saveza BiH i pristao sam na pregovore oko preuzimanja bosanskohercegovačke reprezentacije. Iduće sedmice pregovaraću sa predstavnicima Fudbalskog saveza BiH i onda ću znati da li smo se dogovorili."

Prosinečki za MONDO: Nisu me zvali, ali BiH je ok

Dakle, popularno zvanom "Žutom", iz igračkih dana između ostalih prvotimcu i Real Madrida i Barselone, propao je angažman na klupi selekcije Slovenije.

"Ne, nema ništa od angažmana na klupi Slovenije. Možeš slobodno napisati, pričali smo i nisam se dogovorio sa Slovencima. Kažem, drago mi je da me Bosna želi i možda se uskoro vidimo u Sarajevu i počnemo saradnju", pričao je Prosinečki u telefonskom razgovoru iz Bakua za agenciju Anadolija.

Na pitanje koliko je izvjesno da bi mogao postati selektor BiH, Prosinečki, bivši član stručnog štaba fudbalske reprezentacije Hrvatske, kao i trener beogradske Crvene zvezde, te turskog Kajzerispora, odgovorio je:

"Zašto da ne, kada me ljudi žele?! Zvali su me opet i tražili sastanak. Zašto se ne bismo i dogovorili?! Vidjećemo... Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, dobru reprezentaciju i može biti primamljiv, sjajan izazov za svakog trenera."

Na prvobitnom spisku želja FS BiH među trojicom kandidata za nasljednika Mehmeda Baždarevića bio je i Prosinečki, uz Mehu Kodru kao "prvog pika" i Amara Osima. Potom, Prosinečki je pregovarao i s nekoliko klubova, kao i funkcionerima FS Slovenije, sa kojima se nije dogovorio.

U međuvremenu, Komisija FS BiH za imenovanje selektora reprezentacije, u sastavu Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović, je većinom glasova Izvršnom odboru FS BiH za novog selektora predložila Kodru.

Međutim, nekada proslavljeni napadač slavne Barselone i aktuelni trener švajcarskog Serveta nije dobio podršku predstavnika iz RS na sjednici IO FS BiH održanoj 16. septembra u Zenici, te je ove sedmice odustao od kandidature.

Sjednica Izvršnog odbora FS BiH na kojoj bi, na osnovu novog prijedloga komisije, trebao biti izabran selektor održat će se početkom decembra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC