• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH "pala" u Francuskoj, Musa bez poena iz igre!

Autor mondo.ba

Izabranici Duška Vujoševića poraženi od "trikolora" u francuskom Ruenu u drugom kolu kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine u Kini rezultatom 84:65 (19:12, 20:22, 22:15, 23:16).

  Košarkaši Bosne i Hercegovine upisali su prvi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Iako su se navijači, poslije pobjede nad Rusijom, potajno nadali novom iznenađenju, ono je izostalo u u ponedjeljak uveče u francuskom Ruanu.

FRANCUSKA - BiH 84:65 (19:12, 20:22, 22:15, 23:16)

„Zmajevi“ su se dobro držali do sredine četvrte četvrtine ponajviše zahvaljujući Nemanji Gordiću (16 poena i Miljanu Miloševiću (15), koji su sprečavali Francusku da se odlijepi na dvocifrenu razliku, a kad su Boris Dijao i kompanija prvi put stigli do „plus 10“ u posljednjem periodu, prednost je konstatantno rasla, a igra „zmajeva“ se potpuno raspala.

Osim Gordića i Miloševića, dvocifreni košgeterski učinak ostvarili su Andrija Sipanović (13), te Edin Atić i Elmedin Kikanović sa po 10 poena.

Ono što je posebno upalo u oči bio je samo JEDAN POEN, Džanana Muse iz slobodnog bacanja... Asa Cedevite večeras nikako nije slušao šut, za tri poena je imao šest pokušaja, dva puta je neuspješno probao "dvojku" i imao dva slobodna bacanja od koji je pogodio samo jedan. Ako je za utjehu, zabilježio je po tri skoka i asistencije za skoro 25 minuta provedenih na parketu.

U francuskom taboru najbolji je bio Luj Laberji sa 13 koševa.

BiH: Lončar, Atić 10, Stipanović 13, Vrabac, Milošević 15, Gegić, Gordić 16, Kikanović 10, Misa 1, Hasandić, Lazić, Sulejmanović.

Francuska: Okobo, Dijao 10, Jaiteh 2, Albisi 10, Labejri 13, Kofi 4, Žilijen 5, Lakomb 11, Džekson 11, Fal 4, Konate 2, Butej 12. 

...
Izvor: YouTube

U Grupi E u ponedjeljak je odigran i susret između Rusije i Belgije, koji je na kraju pripao domaćinu rezultatom 77:69.

Sergej Karašev je sa 15 koševa bio najbolji u ekipi „zbornaje“, dok je kod gostiju naefikasniji bio Žan Salumu sa dva poena više.

ČETVRTA ČETVRTINA (23:16)

40' - Prednost je samo nastavila da raste i do "plus 20". 

37' Minut odmora za BiH, ali teško je očekivati da zmajevi naprave preokret.

35' - Francuzi su krenuli da "melju", DIjao, Lakomb i Butije su odveli Francusku na 18 razlike i prelomili meč. 

33' - Stipanović je ubacio dva slobodna bacanja, međutim, ALbisi i Butije iz odbojke poslije promašaja trojke Dijaoa natjerali su Vujoševića na novi minut odmora (67:54). 

31' - Zakucavanje Fala, ali je Milošević u narednom napadu pogoio trojku. 

TREĆA ČETVRTINA (22:15)

30' - Lekomb uz faul Miloševića pogodio trojku i dodatno bacanje za 10 razlike. U pretposljednjem napadu, Dijao je bio siguran sa linije slobodnih bacanja za +11 (59:48). Na drugoj strani Atić je bio polovično uspješan, da bi Džekson sa zvukom sirene odveo Francusku na +12 (61:49).

28' Trikolori su uspjeli da odu na dvocifrenu razliku zahvaljjući Falu i Buteiju, ali je Atić pogodio važnu trojku i smanjio na minus osam.

27' - Francuzi su opet na devet razlike što je najveća prednost od početka utakmice.

25' - Musu nikako da krene šut, probao je još nekoliko puta ali zasad ima samo jedan poen.

22' - Gegić i Kikanović nisu bili precizni ispod koša domaćina, sa penala je oba puta pogodio Džekson za "plus osam".

21' - BiH je trojkom Atića otvorila drugo poluvrijeme. ali je za dva pogodio i Džekson.

- Najefikasniji u ekipi "zmajeva" u prvih 20 minuta bili su Nemanja Gordić sa 11 i Miljan Milošević s poenom manje, dok je kod "trikolora" prvo ime Luj Laberji sa devet koševa i Boris DIjao sa šest pogodaka i pet asistencija.

DRUGA ČETVRTINA (20:22)

20' - Tri bacanja za Miljana Miloševića i sva tri pogođena za "minus dva", ali je Žulijan sa zvukom sirene pogodio trojku za kraj prvog poluvremena - 39:34.

19' - Minut odmora pozvao je selektor Francuske Vensan Kole, a onda je Džekson pogodio uz faul Kaikanovića za uspješno dodatno slobodno bacanje. S penala je dva puta pogodio i Kofi za mini-seriju od 5:0.

18 - Lagani poeni Kikanovića dva puta za izjednačenje - 31:31.

17' - Prvi poen Muse s linije slobodnih bacanja nakon nesportske lične greške Dijaoa. Potom novi pokušaj trojke Muse i opet neprecizan, Atić je bio najviši u skoku, ali je popio bananu.

16' - Gordić dva plus jedan poen, na drugoj strani Dijao upisao petu asistenciju za Labejrija (30:26).

15' - Dijao je pogodio iz reketa.

14' - Musu nikako da krene šut, ali lopta je ostala u posjedu BiH, pa je Gordić pogodio i treću trojku za sjajnu seriju "zmajeva" - 24:23.

12' - Prva trojka za BiH, pogodio je Nemanja Gordić, a potom je trojku pogodio i Milošević (24:20).    

PRVA ČETVRTINA (19:12)

10' - Milošević je pogodio dva bacanja - 19:12. Andrija Stipanović sa 6 poena je najefikasniji u BiH, dva manje upisao je Miljan Milošević. Kod Francuza prvo ime Luj Labejri sa 6 pogodaka.

9' - Milošević je okončao polaganje, siguran je potom Stipanović bio s linije slobodnih bacanja, ali Žulijen je pogodio za "plus 9" - 19:10.

7' - Stipanović novi poeni, Musa pokušava ponovo, ali nikako da pogodi. Zato su Francuzi sigurni, Dijao asistencija za Laberija - 15:6.

5' - Tajm-aut je zatražio Duško Vujošević.

4' - Novi poeni DIjaoa, promašaj Muse za tri poena.Zato je na drugoj strani pogodio Albisi izvan linije 7.65, da bi Lakomb i Labiri u naredna dva napad pogodili za 11:4.

3' - Prvi poeni Boris Diao, uzvratio je Stipanović (2:2), a potom i Nemanja Gordić je pogodio sa niskog posta – 2:4

1' – prva dva napada su promašili Francuzi, nije precizan bio ni Vrabac, a u narednom napadu svirana je lična greška Stipanoviću u napadu.

- Prva petorka BiH: Gordić, Musa, Vrabac, Kikanović, Stipanović

- Završeno intoniranje himni u dvorani "Kindarena" u Rouenu.

  „Zmajevi“ su u prvoj utakmici savladali favorizovanu Rusiju u sarajevskoj Skenderiji (81:76), dok su „trikolori“ u gostima upisali pobjedu nad Belgijom (70:59).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC