• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leverkuzen prvi "načeo" Štutgart kod kuće

Autor mondo.ba

U premijernom meču 15. kola Bundeslige Leverkuzen je kao gost savladao Štutgart, kojem je ovo bio prvi poraz kod kuće ove sezone.

Konačno pala "Mercedes-Benc Arena"!

Leverkuzen je produžio niz na deset uzastopnih utakmica bez poraza u Bundesligi, dok je ovo za Štutgart bio prvi poraz kod kuće ove sezone.

"Švabe" su u drugom poluvremenu bile bolja ekipa, ali nisu mogli "preko" Berndta Lena.

Ekipa Hajka Herliha, koji je udaljen na tribine u 76. minutu, je jedina tim koji je postigao gol na svakoj utakmici u Bundesligi ove sezone.

Štutgart - Leverkuzen 0:2 (0:1)

Leverkuzen su tri boda u ovom meču vodila u na četvrto mjesto u Bundesligi, koje od ove sezone donosi direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona, dok je domaćin sigurno bliže zoni ispadanja nego što bi to želio.

Štutgart, većinom zahvaljujući činjenici da nema pobjedu u gostima ove sezone, je meč dočekao na trinaestom mjestu i samo ih pet bodova dijeli od zone ispadanja.

Ipak, domaćim navijačima nadu je ulivala fenomenalna forma na "Mercedes-Benc Areni" na kojoj su "švabe" ove sezone neporažene sa pet pobjeda i jednim remijem.

"Aspirindžije" su već od starta meča preuzele inicijativu, koju su imali tokom cijelog poluvremena. Odlične prilike su imali Mehmedi i Brandt, ali je odbrana Štutgarta bila sigurna u "bloku".

Vodeći gol za Leverkuzen u 21. minutu postigao je mladi Kaj Haverc koji se lijepo snašao šesnaestercu nakon centaršuta Leona Bejlija i savladao Zilera koji je na ovom meču upisao 200. nastup u Bundesligi.

Kaj Haverc (18) je treći najmlađi igrač u istoriji lige koji je postigao pet pogodaka, samo su Maks Mejer iz Šalkea i Kristijan Pulišić iz Dortmunda to ostvarili "prije" njega.

Domaći igrači su možda previše pažnje u ovoj situaciji poklonili Kevinu Folandu, ali sigurno ne bez razloga pošto je povremeni njemački reprezentativac postigao više golova u Bundesligi nego cijela startna postava Štutgarta.

Već na startu drugog dijela igrači Štutgarta su izašli sa namjerom da odbrane svoju "tvrđavu" i zadrže niz bez poraza kod kuće. Prvo je "raketu" poslao Emilijano Insua, a nakon njega je sjajno pokušao Berkaj Ozčan, ali je Bernd Leno fantastično sačuvao svoj gol.

Domaćini nisu posustajali, a nije ni Leno koji je odbranio još tri zicera i u tim trenucima na "leđima" nosio svoju ekipu.

Kazna za promašaje Štutgarta je došla u 80. minutu kada je Lars Bender bio najviši nakon kornera Leona Bejlija i tako do sutra "odveo" Leverkuzen među četiri najbolje ekipe u Bundesligi.

BUNDESLIGA 15. kolo:

Štutgart - Leverkuzen 0:2 (0:1)
/Haverec 21, L. Bender 80/

U subotu:

Dortmund - Verder 15:30

Frankfurt - Bajern

HSV - Volfsburg

Lajpcig - Majnc

Menhengladbah - Šalke 18:30

U nedjelju:

Keln - Frajburg 13:30

Hanover- Hofenhajm 15:30

Augsburg - Herta 18:00



TABELA
: Bajern 32, RB Lajpcig 26, Šalke 25, Bajer Leverkuzen (+1) 24, Borusija Menhengladbah 24, Hofenhajm 23, Borusija Dortmund 22, Augzburg 22, Ajntraht Frankfurt 22, Hanover 19, Herta 17, Štutgart 17 (+1), Volfsburg 17, Majnc 15, HSV 14, Frajburg 12, Verder 11, Keln 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC