Šešelj: Strane službe su umešane u ubistvo

Autor:

Postoji velika verovatnoća da su "strani prsti" umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, kaže lider radikala Vojislav Šešelj.

0
A- A A+

"Ja sam ubeđen da su stranci umešani. Nemoguće da američke tajne službe nisu znali šta se sprema, jer to je profesinalno ubistvo tu je bila potrebna logistika. Ubica nije bežao u pravcu Srbije, već unutrašnjost Kosova", rekao je Šešelj za Pink.

Vučić bezbedan na severu Kosmeta

Govoreći o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića KiM koja je najavljena za vikend, on je rekao da predsednik tamo nije siguran, da će ga Srbi svojim telima braniti u srpskim sredinama, ali da nije siguran kada bude išao u unutrašnjost Kosmeta. Kako će proći poseta, kako kaže, isključivo zavisi od toga šta žele međunarodne službe.

Šešelj dodaje da postoji mogućnost da je to učinila i neka albanska organizacija, u okviru nastojanja da se ukine Specijalni sud za ratne zločine OVK.

Šešelj kaže da je pažljivo biran trenutak ubistva, da se sve desilo na početku kampanje za gradske izbore na kojima se mnogo toga prelama i da se tek očekuje strano mešanje.

On je dodao da je moguće i da je neka albanska organizacija, više ili manje bliska režimu u Prištini, ubila Ivanovića u sklopu opštih nastojanja da se ukine Specijalni sud za OVK u Prištini.

"Moguće je da Albanci stavljaju do znanja zapadu: 'ubili smo prozapadnog političara, nastavićemo da ubijamo jednog po jednog Srbina dok ne ukinete Specijalni sud za OVK'", naglasio je Šeselj.

Povorka ispraća kovčeg Olivera Ivanovića (FOTO)

Upitan da li postoji mogućnost da se uključi FBI, kako je Ramuša Haradinaj najavio, on je rekao da to nije nemoguće, ali da bi bilo bolje se napravi međunarodna komisija u kojoj će biti i "prijateljske zemlje".

Brnabić o ubistvu: Ne verujem policiji u Prištini

"Pitanje je šta bi bio cilj FBI - da otkrije ili da dodatno zataška i usmeri istragu u pogrešnom pravcu", pita se lider radikala.

Ostale vijesti