Tuzla: Jajima na Gradsku upravu

Autor:

Kupci stanova i prostora u stambeno-poslovnom objektu u tuzlanskom naselju Brčanska malta danas su jajima gađali zgradu Gradske uprave Tuzla, nezadovoljni što ovaj objekat čija je izgradnja počela 2007. godine još nije useljiv.

0
A- A A+

Oko 200 kupaca stanova, poslovnih prostora i garaža, koji su ih uredno platili, još nisu ostvarii zakonsko pravo da u njih usele, jer zgrada nije završena, ni uknjižena, naveli su federalni mediji.

Kupci stanova, kojima su se pridružili i građani Tuzle, prvo su blokirali saobraćajnu raskrsnicu u naselju Brčanska malta, odakle su se uputili prema zgradi Gradske uprave koju su zasuli jajima, tražeći da im se obrati gradonačelnik Jasmin Imamović.

Predsjednik Udruženja građana ovog stambeno-poslovnog objekta Mirsad Šuvalić rekao je da su se okupili kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog činjenice da gradske vlasti još nisu ispunile obećanje koje su dali u novembru prošle godine.

"Iako je dato čvrsto obećanje da će zgrada do nove godine biti spremna za useljenje, to se nije dogodilo", rekao je Šuvalić i izrazio očekivanje da će gradske vlasti konačno riješiti ovaj problem prevarenih kupaca.

Kupac stana u ovoj zgradi Mustafa Hodžić smatra da postoje problemi koji će se teško riješiti, jer je garaža koju je on kupio knjižena na troje ljudi, odnosno prodata je trojici kupaca.

Gradsko vijeće Tuzla je u novembru prošle godine svojom odlukom obavezalo lokalne firme da preduzmu sve radnje i u najkraćem roku ovu zgradu priključe na centralno grijanje, vodu, kanalizaciju i hidrantsku mrežu, da bi bili ispunjeni uslovi za dobijanje upotrebne dozvole do nove godine, ali to nije realizovano.

Nezadovoljni kupci poručili su da će na ulicu izlaziti sve dok se ne riješi njihov problem. 

Tagovi:

Ostale vijesti