Srbija: Klizišta i gde ih nikad nije bilo (FOTO)

Autor:

Klizište kod Doljevca oštetilo pet kuća. Meštani u čudu. Južna Morava se ne smiruje - evakuisani stanovnici Đunisa kod Kruševca, stariji odbijaju da odu...


U selu Malošištu, u opštini Doljevac, posle obilnih padavina pokrenulo se klizište, koje je i tokom noći radilo zbog čega je oštećeno pet kuća.

Pomoćnik predsednika opštine Doljevac Bratislav Jovanović rekao je da je stručna ekipa izašla na teren i sada se očekuje izveštaj zbog čega je pokrenuto klizište.

"Ovo se prvi put desilo u našoj opštini. Nije ni bilo nagoveštaja i meštani su začuđeni, bilo je ranije i veće kiše i snegova, ali se ovo desilo prvi put", istakao je za RTS Jovanović.

Prate se i vodostaji reka, a na području Rasinskog okruga na snazi je vanredna odbrana od poplava.

Najkritičnije je u selu Đunis blizu Kruševca, gde je Južna Morava poplavila kuće i oranice, a većina seljana evakuisana.

Načelnik sektora za vanredne situacije grada Kruševca, rekao je da je tokom jučerašnjeg dana iz Đunisa evakuisano 20-tak ljudi, ali da je nekoliko starijih meštana odbilo da napusti svoje domove i za njih je obezbeđena adekvatna nega i ostale potrebštine.

Ostale vijesti