Dejli Mejl: Baba Vanga prorekla "gospodara Putina"

Autor:

Slepa proročica iz Bugarske, Baba Vanga, još pre 40 godina je iznela proročanstvo da će Vladimir Putin postati "gospodar sveta", piše posle ubedljive Putinove pobede na predsedničkim izborima, britanski tabloid Dejli mejl.

Baba Vanga, poznata kao "Nostradamus sa Balkana", je još 1979. godine navodno predskazala da će Rusija biti "gospodar sveta", nakon što Evropa postane "pustinja".

Vanga, koja je umrla 1996. godine u 85 godini, rekla je navodno i sledeće: "Niko neće moći da zaustavi Rusiju", piše tabloid Dejli mejl.

"Jedino će netaknuti ostati slava Vladimira i slava Rusije", rekla je proročica, čijih se 85 odsto predskazanja navodno ostvarilo.

Vladimir Putin je na juče održanim predsedničkim izborima odneo ubedljivu pobedu i biće na čelu Rusije još šest godina, pošto mu je poverenje za novi mandat poverilo više od 50 miliona birača - gotovo njih 77 odsto.

Putin je na vlasti u Rusiji već 18 godina, a od njega je jedino duže vladao ruski diktator Staljin.

Baba Vanga je, navodno, predvidela niz događaja, među kojima je i teroristički napad na Njujork 11. septembra 2001. godine.

Rečima "Strašno, strašno! Američki blizanci pašće nakon što ih napadnu čelične ptice, vukovi će zavijati u grmlju, nevina krv biće prolivena", vidovnjakinja je "predvidela napad na Svetski trgovinski centar 11. septembra 2001. godine".

Govori se, takođe, da je prorekla i Bregzit, kada je rekla da će Evropa kakvu je danas poznajemo, prestati da postoji pre kraja 2016. godine, piše San.

Dalje, bugarska vidovnjakinja "prorekla je i jačanje ISIS-a", upozorivši da će muslimanski ekstremisti pokoriti Evropu.

Poslednje proročanstvo iznela je za 51. vek, kada će svet, prema njenim tvrdnjama, nestati.

Za 2018. "predvidela" je dva ključna događaja, koji će, navodno, promeniti svet.

Prvi se odnosi na Kinu koja će, kako se navodi, postati sledeća svetska supersila i skinuti sa trona SAD.

Drugo "proročanstvo" odnosi se na planetu Veneru, na kojoj će, navodno, biti otkrivena "nova forma energije".

Ostale vijesti