Pucnjava u školi u Merilendu, ubijen napadač VIDEO

Autor:

U srednjoj školi "Grejt Mils" u Merilendu dogodila se pucnjava, prenose američki mediji. Učenik je teško ranio druga dva učenika, a zatim ga je ubio policajac.

0
A- A A+

Učenik koji je danas pucao u srednjoj školi u gradu Anapolisu, u američkoj saveznoj državi Merilend, teško je ranio druga dva učenika, nakon čega je ubijen u razmeni vatre s pripadnikom obezbeđenja školskog kampusa, izjavio je okružni šerif.

Jutros je učenik, koji nije identifikovan, pucao u drugog učenika i jednu učenicu u srednjoj školi u Grejt Milsu, u okrugu Sent Meri, zbog čega je intervenisao pripadnik obezbeđenja, rekao je šerif Timoti Kameron na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

"Naš školski policajac, koji je bio stacioniran u školi, intervenisao je i počela je razmena vatre. On je gonio napadača, uhvatio ga i upucao, a istovremeno je i napadač pucao u njega, ali policajac nije povređen", rekao je šerif.

Izvor: youtube/Fox news

Učenik koga je napadač teško ranio, star 14 godina, sada je u stabilnom stanju u lokalnoj bolnici, kao i 16-godišnja učenica, koja je takođe zadobila teške povrede.

Nakon što je prvobitno objavljena vest o pucnjavi, do šerifove konferencije za medije se ništa više o tom slučaju nije znalo, sem da su u istragu umešani istražitelji Saveznog biroa za alkohol, duvan, naoružanje i eksplozive.

Jedan od učenika napisao je na Twitteru da je bio u učionici kada se dogodila pucnjava, kao i da nikada u životu učenici nisu bili toliko uplašeni, preneo je CBS. 

Kako se navodi, škola, koju pohađa 1.600 učenika, nalazi se 70 kilometara od Vašingtona.

Incident se dogodio posle malo više od mesec dana od pucnjave u srednjoj školi na Floridi, u kojoj je ubijeno 17 učenika, podseća Rojters.

Reč je o najnovijoj u nizu pogubnih pucnjava u američkim školama i univerzitetima, napominje britanska agencija.


Ostale vijesti