Sirija: Šta pokazuju satelitski snimci FOTO

Autor:

Novi satelitski snimci pokazuju veliku štetu koja je načinjena ciljevima u Siriji jučerašnjim bombardovanjem koje je predvodila Amerika.

0
A- A A+Fotografije su snimljene juče a prikazuju ogromnu štetu koja je pričinjena na objektima za koje se sumnja da su deo sirijskog programa hemijskog oružja, pišu britanski mediji.

Dva objekta uništena su u Homsu i Bazra istraživačkom centru u predgrađu Damaska.

Fotografije su objavljene pošto je ruski predsednik Vladimir Putin upozorio na posledice posle jučerašnjeg napada snaga SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju. On je napade nazvao agresijom koja će samo pojačati humanitarnu katastrofu u zemlji i imati poguban uticaj na ceo sistem međunarodnih odnosa.

Međutim, predsednik SAD Donald Tramp zapretio je novim napadima ako sirijski režim ponovo upotrebi hemijsko oružje, dok je šef britanske diplomatije Boris Džonson branio britansku odluku da napadne potrebom da se suprotstavi varvarizmu.

Britanski Dejli mejl piše i da je objekat na slici pogođen sa 22 projektila.

Iz Pentagona su saopštili da je na Siriju bačeno ukupno 105 krstarećih raketa."Napali su samo srce sirijskog hemijskog programa", naveli su iz Pentagona i odbacili tvrdnje da je Asadov režim uspeo da presretne i obori 71 krstareću raketu.

Presretnuti: Nije pogođen nijedan važan cilj!?

Tagovi:

Ostale vijesti