Zbog Srebrenice u Mostaru otkazan prenos Mundijala

Autor:

Zbog obilježavanja godišnjice tragedije u Srebrenici, u srijedu, 11. jula neće biti organizovanog javnog okupljanja i praćenje utakmice Hrvatska - Engleska saopšteno je iz Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

0
A- A A+

„S obzirom na izuzetno veliko interesovanje javnosti u Mostaru za javno gledanje utakmice, zbog proglašenja Dana žalosti na ogodišnjicu tragedije u Srebrenici, nije moguće dobiti odobrenje za javno okupljanje i obustavu prometa na raskrsnici Ulice Stjepana Radića i Ulice kralja Tomislava ispred zgrade Projektanta, te HVIDR-a Mostar i Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar neće organizirati javno praćenje“, navodi se u saopštenju.

Dan žalosti u Brčkom

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić donio je odluku da se 11. jul proglasi Danom žalosti u distriktu, povodom stradanja u Srebrenici i kolektivnog ukopa posmrtnih ostataka, saopšteno je iz brčanske Vlade. Dan žalosti biće obilježen obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja na zgradama Vlade i institucija Brčko distrikta. Medijske kuće i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na teritoriji Brčko distrikta dužni su da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti. 

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar u cijelosti izražava duboko poštovanje prema svim žrtvama i ratnim tragedijama u BiH s nadom kako će sjećanja i spomen, kroz proglašenja Dana žalosti, spriječiti da se ratne tragedije više nikada ne ponove.

„Vjerujemo kako će sutra biti uvažen osjećaj za žrtve ratne tragedije iz prošlosti, ali takođe uvažen i osjećaj nade, vjere i sreće zbog svjetskog uspjeha Hrvata s ciljem izgradnje bolje budućnosti, te ohrabrenja svima kako i male države i malobrojni narod mogu postići vrhunske rezultate i svjetske uspjehe. Zajedno bodrimo naše Vatrene do pobjede s vjerom da ćemo ih opet zajedno bodriti i u nedjelju!“, navodi se u saopštenju.

Ostale vijesti