Srebrenica: Obezbjeđenje u skladu sa planovima

Autor:

Štab akcije "Srebrenica 2018" konstatovao je da obezbjeđenje današnjeg komemorativnog skupa u Potočarima protiče mirno i u skladu sa planom, rekao je portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

0
A- A A+
srebrenica Foto: mondo.rs


Bobar je rekao da je do devet časova u Potočare stiglo 177 autobusa i 2.306 automobila, te da se saobraćaj na prilaznim putevima odvija normalno i bez većih zastoja.

Štab akcije "Srebrenica 2018", koji zasjeda od ranih jutarnjih časova, rukovodi sa obezbjeđenjem današnjeg skupa u Potočarima. U Štabu su prisutni pripadnici bezbjednosnih agencija u BiH, kao i međunarodnih organizacija.

Sve policijske strukture koje su angažovane imaju dobru saradnju, s ciljem da današnji komemorativni skup stradalim Bošnjacima protekne u miru i bez incidenata.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je, kao i prethodnih godina, nosilac aktivnosti obezbjeđenja komemoracije.

U Memorijalnom centru u Potočarima u 11 časova treba da počne komemoracija Bošnjacima stradalim u Srebrenici prije 23 godine.

U okviru komemorativnog programa predvđeno je obraćanje visokog predstavnika za BiH Valentina Incka, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i još nekoliko međunarodnih zvaničnika.

Ostale vijesti