• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parma poslije 19 godina slavila na Meaci!

Autor mondo.ba

U jeku napada Intera bek Parme Federiko Dimarko, inače pozajmljeni igrač Intera, "bombom" sa 30 metara matirao Handanovića za prvu pobjedu u Milanu poslije gotovo dvije decenije.

Traći put zaredom Inter nije uspio da savlada Parmu na Đuzepe Meaci. Prethodna dva duela završena su bez pobjednika, a ove subote Inter je doživio težak poraz.

Pred oko 60.000 ljudi Parma je golom Dimarka savladala Inter 1:0 i upisala prvu pobjedu kojom se bodovno izjednačila sa „neroazurima“ na tabeli.

Obje ekipe sada imaju po četiri boda iz isto toliko mečeva, sa čime se definitivno ne mogu pomiriti navijači Intera.

U subotu poslijepodne oni su prilično ispunili stadion nadajući se da će vidjeti pobjedu svojih ljubimaca, pred duel Lige šampiona protiv Totenhema u utorak, ali umjesto toga gledali su kako Ikardi i društvo pognute glave napuštaju teren.

Inter je definitivno zaslužio bar bod, ali skupo su ga koštali promašaji pred golom Luiđija Sepea, koji je fantastično branio svoju mrežu.

Dimarkov minut u dresu Intera

Federiko Dimarko ponikao je u omladinskoj školi Intera, ali je za ovaj klub odigrao samo jedan meč, tačnije samo jedan MINUT! Debi u dresu "neroazura" upisao je 31. maja 2015. u posljednjem meču sezone protiv Empolija, kada je u posljednjem minutu ušao umjesto Rodriga Palasija.

Samo u sudijskoj nadoknadi Inter je imao dvije odlične prilike, ali je Ikardi promašio loptu na pet metara nakon dodavanja glavom De Fraja, da bi potonji nešto kasnije propustio odličnu priliku, tačnije njegov pokušaj sa desetak metara u posljednjem trenutku je izblokiran.

Parma u tim trenucima nije imala izbora nego da brani 1:0, do kojeg je stigla fantastičnim pogotkom Federika Dimarka u 79. minutu.

Momak koji je ponikao u Interovoj omladinskoj školi, ali nikada nije dobio pravu priliku, poslije Askoliji, Empolija i švajcarskog Siona, ove godine pozajmljen je Parmi, a sudbina je htjela da se proslavi protiv „svog“ kluba.

Bek Parme koji je ušao u igru na startu drugog poluvremena primio je u 79. minutu jednu izbijenu loptu, povukao ju anprijed, a onda raspalio u mrežu Handanovića, koji ju je samo ispratio pogledom.

Twitter Embed Code

Duel na stadionu Đuzepe Meaca šansama za pogodak otvorili su igrači Intera. Prvo je Perišić u 17. minutu šutirao preko prečke, da bi deset minuta kasnije Škrinijar glavom poslao loptu pored stative. 

Inter je pritiskao Parmu, u kojoj su najzvučnija imena Žervinjo ili Bruno Alveš, iskusni fudbaleri koji su bili u zenitu forme prije pet ili deset godina, a nova velika uzbuđenja viđena su početkom drugog poluvremena.

Počelo je udarcem pored stative Ivana Perišića, koji je bio vrlo raspoložen danas, u pojedinim trenucima možda i previše ambiciozan, a nastavilo se udarcem Naingolana, koji je u posljednjem trenutku blokirao Dimarko.

U 74. minutu ponovo se u prilici našao hrvatski reprezentativac, šutirao je glavom, a malo je nedostajalo da Galjolo skrene loptu u sopstvenu mrežu.  Lopta je ipak otišla u korner i opasnost je prošla, a samo pet minuta kasnije na drugoj strani utakmica je riješena golom Dimarka.

Parma je tako stigla do prve pobjede poslije povrataka u Seriju A, i prve pobjede protiv Intera na Meaci poslije 19 godina.

Posljednji put Parma je savladala Inter u gostima 8. maja 1999. godine, meč je završen rezultatom 1:3, a golove za Parmu postigli su Mario Stanić, Faustino Asprilja i Dijego Fuzer, dok je jedini gol za domaće postigao Ronaldo.

Inter - Parma 1-3
Izvor: YouTube

Lučijano Spaleti pred duel sa Totenhemom ima mnogo razloga za brigu, jer se tokom poraza od Parme povrijedio i Danilo D'ambrozio.

Serija A, 4. kolo:

Inter – Parma 0:1 (0:0)

/Dimarko 79/

Napoli – Fiorentina 1:0 (0:0)

/Insinje 79/

Frozinone – Sampdorija (20.30)

Nedjelja

Roma – Kjevo (12.30)

Đenova – Bolonja (15.00)

Juventus – Sasuolo

Udineze – Torino

Empoli – Lacio (18.00)

Kaljari – Milan (20.30)

Ponedjeljak

SPAL – Atalanta (20.30)

TABELA: Juventus 9, Napoli (+1) 9, Sasuolo 7, Fiorentina 6, SPAL 6, Inter (+1) 4, Atalanta 4, Empoli 4, Roma 4, Udineze 4, Torino 4, Parma (+1) 4, Kaljari 4, Sampdorija (-1) 3, Milan (-1) 3, Đenova (-1) 3, Lacio 3, Bolonja 1, Frozinone 1, Kjevo -2

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC