• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi noćni maraton u Banjaluci: Nagrada 1.000 KM

Autor mondo.ba

U centru Banjaluke u subotu će biti održan prvi noćni maraton, koji će ujedno biti i zvanično prvenstvo Bosne i Hercegovine. "Ukoliko neko uspije da prođe kroz cilj za manje od 2:30 časova, dobiće nagradu od 1.000 maraka".

  Sve pripreme su završene, a sve učesnike, počevši od djece do onih malo starijih sutra (subota) očekuje odlična zabava.

"Uvod za centralni događaj večeri biti takmičenje djece na donicama od 100 do 750 metara (17.30 časova), dok će maratonci na put dug nešto više od 42 kilometra krenuti u 19 časova. Tada je planiran i start polumaratona, a pet minuta kasnije startovaće najmasovnija "Free run" trka na pet kilometara za koju se još uvijek mogu prijaviti svi zainteresovani građani i gosti najvećeg grada Srpske", saopštili su organizatori uz napomeno da je učešće potvrdilo osamdesetak takmičara iz deset zemalja.

Direktor maratona Vladimir Kuvalja istakao je da masovnost nije bila u prvom planu, ali da broj prijava govori da maraton ima kapacitet za jedan ovakav događaj.

"Rekreativno trčanje je sve popularnije, tako da ćemo na startu imati i oko 300 polumaratonaca. Sve u svemu, mislim da će ulicama Banjaluke trčati više od 1.000 profesionalaca i rekreativaca svih uzrasta.Posebnu pažnju obratili smo na najmlađe, koji se mogu prijaviti neposredno pred početak takmičenja ili putem svojih nastavnika fizičkog u osnovnim školama. Preduzeli smo i sve bezbjednosne mjere što je najvažnije pri organizaciji ovako kompleksnog događaja, tako da smo spremni za pisanje istorije", rekao je Kuvalja.

Maratonci će trčati šest krugova po sedam kilometara, a ukoliko uspije da uđe u cilj za manje od 2:30 časova, dobiće nagradu od 1.000 maraka.

Program počinje u 17.30 časova trkom djece, a završava oko ponoći na Trgu Krajine, gdje su start i cilj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC