• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Dali smo sve od sebe

Autor mondo.ba

"Portugal je bolji u ovom trenutku", kaže selektor mlade selekcije BiH poslije poraza na stadionu "Maritimo" (4:2) koji je izbacio "zmajiće" iz baraža za plasman na EURO.

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da u Portugalu ostvari rezultat koji je odveo u baraž za plasman na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu.

Šest vezanih pobjeda i potom poraz u Rumuniji primorao je "zmajiće" da idu na sve ili ništa u portugalskom Funšalu, ali su domaći slavili zasluženu pobjedu na stadionu "Maritimo" - 4:2 (1:1).

Selektor BiH Vinko Marinović najprije je čestitao igračima na dobrim partijama u cijelim kvalifikacijama za šampionat Evrope.

"Čestitam igračima na dobrim igrama i zalaganju u ovom kvalifikacionom ciklusu. Bili smo u igri do kraja i došli do toga da se sa jednim jakim Portugalom borimo za odlazak u baraž. Oni ipak pokazali da imaju individualni kvalitet i da su bolji u ovom trenutku. Dobri smo bili na otvaranju utakmice, imali smo i neke svoje šanse. Dali smo sve od sebe, kao i tokom cijelih kvalifikacija", rekao je Marinović, a prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Preko društvenih mreža poraz je prokomentarisao as "zmajića" Amer Gojak.

"Nažalost, nismo uspjeli da se plasiramo na EP. Ostaje žal za propuštenom prilikom, jer mislim da je ova generacija bila spremna i sposobna za to. Mislim da nismo razočarali naše navijače, glavu gore i u budućnosti još jače za našu BIH", napisao je fudbaler zagrebačkog Dinama.

"Zmajići" su okončali kvalifikacije na trećem mjestu u grupi iza Rumunije i Portugala, a ispred Velsa, Švajcarske i Lihtenštajna.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC