• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napoli iz "keca u dvojku" na potopljenom Marasiju

Autor mondo.ba

Po teškom terenu zbog kiše, Đenova se bolje snašla od Napolija i imala prednost na poluvremenu, da bi u nastavku nakon prekida zbog proloma oblaka, gosti uspjeli da preokrenu - 1:2 (1:0).

  Izabranici Karla Anćelotija su stigli u Đenovu kao apsolutni favoriti i očekivala se nova pobjeda kluba sa San Paola u okviru 12. kola italijanske Serije A.

Međutim, Đenova je poslije pet vezanih poraza od Napolija bila na korak da osvoji bod, prvi put poslije tri godine, ali je na kraju upisala novi neuspjeh zahvaljujući autogolu Davidea Biraskija u 88. minutu!

ĐENOVA - NAPOLI 1:2 (1:0)

Imali su svijetlo plavi mnogo više od igre u subotu uveče, ogroman posjed lopte, odlične prilike koje nisu iskoristili Arkadijuš Milik i Lorenco Insinje, ali na strani domaćeg tima bio je težak teren na Marasiju izazvan prolomom oblaka.

Fudbaleri Đenove su poveli Iz prve prave prilike u 20. minutu nakon Romulovog fantastičnog centaršuta koji je iz peterca u gol pretvorio dvadesetogodišnji internacionalac iz Obale Slonovače Kristijan Kuame.

Uvidjevši da je vrag odnio šalu, Anćeloti je u drugom dijelu uveo Drisa Martensa i Fabijana Ruiza i nastavljena je "opsada" gola Andree Radua, koji je briljantno branio do prekida u 59. minutu.

Tada je sudija Rozario Abiso zbog proloma oblaka prekinuo utakmicu, koja je nastavljena nakon 14 minuta pauze.

Činilo se da će domaćinu više prijati kišna pauza, međutim, bolje je "legla" Anćelotijevim "rezervistima", koji su kreirali izjednačenje samo četiri minuta po povratku na teren "Luiđija Ferarisa".

Dris Mertens je odlično petom ostavio Špancu Ruizu, kojeg ni natopljen teren nije spriječio da loptu proslijedi u mrežu - 1:1.

U 68. minutu Radu je ponovo spasio Đenovljane nakon slobodnjaka Lorenca Insinjea, a do kraja se uglavnom igralo "viktorije" pred njegovim golom, ali je domaćin odbijao sve napade u namjeri da stigne do trećeg remija ove sezone.

Međutim, poslije centaršuta Ruiza iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane, lopta je prošla kroz šumu nogu i uz nespretnu reakciju defanzivca domaćina Davidea Biraskija završila iza leđa rumunskog golmana - 1:2 za šesti ovosezonski poraz izabranika Ivana Jurića.

U poraženom timu svih 90 minuta odigrao je srpski internacionalac Darko Lazović.

SERIJA A - 12. KOLO:

Torino - Parma 1:2 (1:2)
/Bazeli 37 - Žervinjo 9, Ingleze 25/

SPAL - Kaljari 2:2 (1:0)
/Petanja 3, Antenući 71 - Pavoleti 73, Jonica 76/

Đenova - Napoli 1:2 (1:0)
/Kuame 20 - Ruiz 62, Biraski 88 autogol/

U nedjelju:

Atalanta - Inter (12.30)
Kjevo - Bolonja (15.00)
Empoli - Udineze
Roma - Sampdorija
Sasuolo - Lacio (18.00)
Milan - Juventus (20.30)

Odigrano u petak:

Frozinone - Fiorentina 1:1 (0:0)
/Pinamonti 89 - Benasi 47/

TABELA: Juventus 31, Napoli (+1) 28, Inter 25, Milan 21, Lacio 21, Sasuolo 18, Fiorentina (+1) 17, Torino (+1) 17, Parma (+1) 17, Roma 16, Atalanta 15, Sampdorija 15, Kaljari (+1) 14, Đenova (+1) 14, SPAL (+1) 13, Udineze 9, Bolonja 9, Frozinone (+1) 7, Empoli 6, Kjevo -1*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC