Avion sletio u Zadar umjesto u Banjaluku

Autor:

Avion kompanije "Rajaner" iz Memingena u Njemačkoj zbog meteoroloških uslova nije mogao sletjeti na Aerodrom u Banjaluci, pa je sletio u Zadar.

1
A- A A+
avion, Rajaner, aerodrom Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk

Potvrdila je to za "Nezavisne novine" Sanela Kasalović, portparol Aerodroma u Banjaluci. Prema riječima putnika koji su se nalazili u pomenuttom letu, sa zadarskog aerodroma autobusom su prebačeni u Banjaluku.

Portal "Istinito" ranije je objavio da su putnici na letu FR7900 Memingen – Banjaluka bili iznenađeni kada su u subotu uveče umjesto u Banjaluku, bez ikakvog objašnjenja, sletjeli u Zadar.

Ništa manje nisu bili iznenađeni ni članovi njihovih porodica i prijatelji koji su ih čekali na banjalučkom aerodromu u 19.25 časova, kada je avion iz Memingena trebao da sleti. Punih 15 minuta službenici banjalučkog aerodroma pojma nisu imali gdje je završio avion, piše Istinito.

"Prvo su nam rekli da je avion sletio u Zadar kao najbližu opciju, jer je navodno u Laktašima gusta magla", rekao je Banjalučanin koji je čekao svoje prijatelje.

Iako je bilo i bližih aerodroma od Zadra, kompanija se odlučila baš za taj aerodrom jer im je tamo, kako tvrde u Aerodromu Banjaluka – "baza".

"Kada sam pozvao aerodrom u Njemačkoj, rekli su da je avion sletio u Banjaluku, onda kad sam im objasnio da je avion već u Zadru 'slučajno' je prekinut poziv. Nakon dva minuta su me zvali i rekli da je avion sletio u Zadar zbog kvara na mašini i da je to bila najbliža opcija, a znamo da je Zagreb bliži", kaže jedan od putnika Rajanera.

Zabunu je unio i treći poziv iz Njemačke i to sat vremena nakon slijetanja, u kojem su ponovo tvrdili da je avion zbog guste magle u Laktašima sletio u Zadar.

Putnici su nakon slijetanja u Zadar obaviješteni da mogu koristiti usluge taksi prevoza do Banjaluke uz naknadu od 100 evra, ili da čekaju da kompanija "Rajaner" organizuje prevoz autobusima do Banjaluke.

Podsjećanja radi, prvi avion "Rajanera", koji je letio iz Stokholma, sletio je na banjalučki aerodrom 30. oktobra.

Osim za glavni grad Švedske, uvedene su i linije Banjaluka - Brisel i Banjaluka - Memingen.

Kako je ranije najavljivano, planirano je proširenje ponude kada su u pitanju destinacije, kao i proširenje saradnje i sa drugim avio kompanijama.

Putnici koji su letjeli iz pomenutih evropskih gradova u Banjaluku i nazad izrazili su zadovoljstvo postojanjem ovih linija, koje su im, kako su tada rekli, mnogo olakšale putovanje.

Ostale vijesti