• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napoli "namagarčen" pred Zvezdu!

Autor mondo.ba

"Leteći magarci" su otkinuli bod u Napulju (0:0) i pokazali "recept" fudbalerima Crvene zvezde, koja u srijedu gostuje na "Sao Paolu" u petom kolu Lige šampiona.

Kjevo je ove sezone u potpunom rasulu prouzrokovanom oduzimanjem tri boda zbog kazne Fudbalske federacije Italije, a sve zbog finansijskih malverzacija.

Već dvojica trenera su napustila klupu "letećih magaraca" (Lorenco D'Ana i Đampjero Ventura), pa su u Napulj stigli sa novim-starim šefom struke Domenikom Di Karlom, koji je pozvao na buđenje "duha Kjeva" i zatražio da se svi ugledaju na dugogodišnjeg kapitena Serđa Pelisijea.

Svjestan je bio Di Karlo težine postavljenog zadatka da na debiju protiv Napolija ostanu neporaženi, ali su gosti iz Verone uspjeli da konsoliduju redove i osvoje bod pod Vezuvom.

NAPOLI - KJEVO 0:0

Žestoko su krenuli Napolitanci u namjeri da što prije riješe pitanje pobjednika i posvete se pripremi utakmice sa Zvezdom, pa su već u sedmom minutu preko Hozea Kaljehona kreirali odličnu šansu, ali je Španac šutirao pored gola.

Imali su izabranici Karla Anćelotija apsolutnu dominaciju, međutim, nedostajao im je završni pas da slome bedem gostiju do samog finiša poluvremena, kada su istrčali kontranapad "četiri na dva", ali je udarac Kaljehona ovog puta sjajno zaustavio Stefano Sorentino.

U nastavku susreta viđena je ista slika, Napoli je napadao i promašivao prilike, a kad bi uspjeli da pogode okvir gola, briljantno je branio iskusni golman Kjeva.

Dris Mertens je promašio barem tri-četiri solidne šanse za Napoli, ali najbliži pogotku domaćin je bio u 75. minutu kad je poslije udarca Lorenca Insinjea stativa spasila Kjevo.

Gosti iz Verone su se grčevito branili gotovo svih 90 minuta i vrebali šansu da iz kontranapada ili prekida ugroze gol Orestisa Karnezisa.

Jedinu dobru šansu veronski tim je imao poslije kontre u 60. minutu kada su mogli da kazne sve promašaje Napolija, ali je sjajan udarac Žoela Obija ukrotio Karnezis.

"Leteći magarci", za koje je cijelu utakmicu odlično odigrao srpski internacionalac Ivan Radovnović, samo jednom u istoriji su savladali Napoli i to prije četiri godine golom Maksija Lopeza.

U posljednjih 10 utakmica u Seriji A su ostvarili samo tri remija uz sedam poraza, ali su danas stigli do "pozitivnog bodovnog salda".

Atalanta je vodila 2:0 na gostovanju u Empoliju, ali su domaći igrači napravili senzacionalan preokret i slavili rezultatom 3:2 i to pogotkom u drugom minutu sudijske nadoknade koji je postigao Argentinac Matijas Silvestre.

SERIJA A - 13. KOLO:

Parma - Sasuolo 2:1 (2:1)
/Žervinjo 6, Alveš 25 - Bubakar 33 pen/

Bolonja - Fiorentina 0:0

Empoli - Atalanta 3:2 (1:2)
/La Gumina 42, Masijelo autogol 77, Silvestre 90+2 - Frojler 33, Hatebur 40/

Napoli - Kjevo 0:0

Lacio - Milan (18.00)
Đenova - Sampdorija (20.30)

U ponedjeljak:

Kaljari - Torino (20.30)

Igrano u subotu:

Udineze - Roma 1:0 (0:0)
/De Pol 54/

Juventus - SPAL 2:0 (1:0)
/Ronaldo 29, Mandžukić 60/

Inter - Frozinone 3:0 (1:0)
/Balde 10, 82, Martinez 57/


TABELA: Juventus 37, Napoli 29, Inter 28, Lacio (-1) 22, Milan (-1) 21, Parma 20, Roma 19, Sasuolo 19, Atalanta 18, Fiorentina 18, Torino (-1) 17, Sampdorija (-1) 15, Kaljari (-1) 14, Đenova (-1) 14, SPAL 13, Udineze 12, Empoli 12, Bolonja 11, Frozinone 7, Kjevo 1*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC