• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbizarniji gol u Bundesligi pred praznike

Autor mondo.ba

Pred božićne i novogodišnje praznike na "Baj Areni" u Leverkuzenu, gdje je Bajer savladao Hertu (3:1), "pao" je jedan od najčudnijih golova ove jeseni u Bundesligi.

  Izabranici Hajka Herliha su povezali dvije pobjede i to protiv veoma nezgodnih rivala. Nakon Šalkea u Gelzenkirhenu, Bajer je slavio i u subotu protiv Herte pred novogodišnje praznike i prvenstvenu pauzu.

BAJER - HERTA 3:1 (2:1)

Najzaslužniji za sedmu prvenstvenu pobjedu bio je mladi Kai Haverc, dvostruki strijelac, ali i Čileanac Aranguiz, koji je dva puta majstorski asistirao saigračima.

Već u petom minutu brza transformacija "apotekara" dovela je do vođstva nakon što je prizeman centaršut Aranguiza na petercu pronašao Kevina Folanda, a napadač Bajera takve šanse ne propušta - 1:0.

Domaćin je udvostručio prednost 20 minuta kasnije nakon bizarne greške golmana Herte Runea Jarštajna i katastrofalne reakcije napadača Bajera Haverca, koji je više sretno nego spretno pogodio mrežu - 2:0.

Mnogi bi rekli, čak i nehotice, s obzirom da je želio da šutira desnom, a pogodio lijevom nogom...

Berlinski tim iako je bio u "nokdaunu", uzvratio je četiri minuta kasnije nakon centaršuta iz slobodnog udarca pod prečku je loptu poslao Džordan Torunariga - 2:1.

Za razliku od prvog slučajnog, drugi pogodak Kaja Haverca bio je majstorski i ovog puta namjera je itekako postojala.

Nakon fantastične druge asistencije Aranguiza u 49. minutu, 19-godišnji Haverc je lob udarcem prevario Jarštajna - 3:1 i upisao deveti gol ove sezone uz pet asistencija u svim takmičenjima.

Time je nadmašio učinak od prethodne sezone u kojoj je na 34 meča postigao četiri pogotka i osam asistencija.

Šalke je na "Mercedes Benc Areni" u Štutgartu (1:3) prekinuo negativan niz i u petom uzastopnom meču bez pobjede konačno osvojio cijeli plijen kojim je pobjegao od "opasne zone".

Gosti iz Gelzenkirhena, za koje je svih 90 minuta solidno odigrao Matija Nastasić, do tri vrijedna boda stigli su zahvaljujući pogotku Stevena Škržibskog na početku i autogolu iskusnog napadača "švaba" Marija Gomeza u nastavku susreta.

Tačku na trijumf, nakon što je Štutgart uspio da smanji golom Argentinca Ivana Nikolasa Gonzalesa, stavio je tinejdžer Ahmed Kutuču za konačnih 1:3 i petu pobjedu "kraljevsko-plavih".

Timo Verner je postigao 11. pogodak ove sezone u pobjedi RB Lajpciga nad Verderom (3:2) i stigao na samo pogodak "minusa" u odnosu na najbolje golgetere šampionata Njemačke Luku Jovića i Paka Alkasera.

Tim Ralfa Regnika je umalo od gotovog napravio veresiju jer je ispustio 2:0, ali je trijumf domaćina ipak osigurao Portugalac Bruma u 88. minutu.

Najbolji posao pred odlazak na pauzu, ostvarili su fudbaleri Fortune iz Dizeldorfa, koji su u sudijskoj nadoknadi dvoboja u Hanoveru (0:1) stigli do treće pobjede zaredom. Gol odluke u 92. minutu postigao je Oliver Fink.

BUNDESLIGA - 17. KOLO:

Bajer Leverkuzen - Herta 3:1 (2:1)
/Foland 5, Haverc 23, 49 - Torunariga 26/

RB Lajpcig - Verder 3:2 (2:0)
/Klosterman 22, Verner 44, Bruma 88 - Kruze 67, Sardžent 77/

Štutgart - Šalke 1:3 (0:1)
/Gonzales 76 - Škržibski 10, Gomez autogol 70, Kutuču 79/

Hanover - Fortuna 0:1 (0:0)
/Fink 90+2/

Nirnberg - Frajburg 0:1 (0:1)
/Ginter 19/

Ajntraht - Bajern Minhen (18.30)

U nedjelju:

Augzburg - Volfsburg (15.30)
Hofenhajm - Majnc (18.00)

Igrano u petak

Borusija Dortmund - Borusija Menhengladbah 2:1 (1:1)
/Sančo 42, Rojs 54 - Kramer 45+1/


TABELA: Borusija Dortmund 42, Borusija Menhengladbah 33, Bajern Mihnen (-1) 33, RB Lajpcig 31, Ajntraht (-1) 27, Volfsburg (-1) 25, Hofenhajm (-1) 24, Herta 24, Bajer Leverkuzen 24, Verder 22, Frajburg 21, Majnc (-1) 20, Šalke 18, Fortuna Diseldorf 18, Augzburg (-1) 15, Štutgart 14, Hanover 11, Nirnberg 11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC