• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati bijesni: Pokradeni smo! Sudije u zatvor!

Autor mondo.rs

Hrvatski rukometaši i selektor ne mire se sa porazom od Njemačke koji je značio - bez borbe za medalje.

"Pljačka! Pokradeni smo!", nije mogao da kontroliše emocije i ton svog glasa selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar dan nakon što je njegov tim poražen od Njemačke (22:21) u borbi za polufinale Svjetskog prvenstva.

U dramatičnoj utakmici, sudijski par iz Danske je u finišu meča "skrenuo" na stranu Nijemaca.

"Nisam mogao da spavam, baš kao ni igrači. Nije jednostavno bilo ova dva dana. Mala smo zemlja, mali kadar... Ostali smo bez nekoliko igrača usred prvenstva.... I onda izgubimo od Brazila. Nisam uspio da uvjerim igrače da nam ta utakmica veoma važna za Olimpijske igre nakon pobjede nad Španijom. I nekako preležiš tu noć, a onda sljedećeg dana, nedovoljno regenerisan, dolazi ti domaćin kao što je Njemačka...", rekao je Červar novinarima i nastavio u istom dahu:

"Zaslužili smo pobjedu nad Njemačkom. Svako ko je objektivan, da li nas voli ili ne voli, da li voli ili ne voli rukomet, čak i pojedini njemački igrači... svi su rekli da je to bila nepravda. Kao da je unaprijed određeno ko će u polufinale. Izgubili smo isključivo krivicom sudija. Oni su nam oduzeli pravo da se izdignemo iz pepela. Nisu nam pružili tu priliku. Ove sudije treba eliminisati iz sudijske organizacije! Ovo je legalizacija lopovluka! Gdje je poštenje, gdje je nestalo? Kakvo je ovo Svjetsko prvenstvo?!".

Červar je podigao nivo svog bijesa:

"Ove sudije treba u zatvor! Ljude sa našeg prostora bije glas da su nepošteni. Hrvati, Srbi, Bosanci... Nevaspitani, nepošteni, ovakvi, onakvi... A ovo? Ovo je za zatvor! Kradu nas i vređaju na naše oči!".

Selektor hrvatske reprezentacije je taksativno naveo greške sudija od početka utakmice, pogotovo u finišu meča, kada su Nijemci, prema njegovom mišljenju, dali neregularan gol.

"Odlučujući trenutak je bio kada je Karačiću dosuđeno probijanje u 59. minutu (Hrvatska je jurila gol zaostatka)... On uopšte nije napravio nikakav prekršaj prije dodavanja Štrleku, a igrač koji se podmetnuo trebalo je da bude isključen. Takođe, igramo 7 na 6, bacaju Duvnjaka kao vreću na pod i oni daju gol. To je bio neregularan gol. Uvek sam pričao - treba se plašiti onih najboljih sudija, jer su oni najlukaviji".

Hrvatskom selektoru, u međuvremenu je sitigao odgovor iz Danske, od bivših rukometaša Kaspera Hvita i Klausa Molera Jakobsena.

"S obzirom na sve što smo vidjeli, mislim da su naše sudije dobro odradile posao. Sudili su briljantno", rekao je legendarni golman Hvit i dodao:

"Njemačka je imala čak pet isključenja u prvom poluvremenu, a Hrvatska samo dva. Nemoguće je biti sudija i ne griješiti. Možda je onda potrebno uvesti dodatne mehanizme".

Ipak, priznao je da su sudije pogriješile u finišu meča, u situaciji koju je pomenuo i Červar, kada su zbog navodnog probijanja Karačića dodijelili loptu Nijemcima.

"Utakmica je bila tijesna i jedna odluka mnogo znači. Jasne su mi frustracije iz hrvatskog tima..."

I Jakobsen je ocijenio da su sudije pogriješile u toj situaciji.

"Mislim da to nije bio prekršaj (hrvatskog igrača). Teška odluka, ali pogrešna".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

E moji hrvati

Kamo srece da se nismo rasturili, imali smo najlepsu zemlju na svetu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC