David Dragičević sahranjen u Austriji

David Dragičević (21) danas je drugi put sahranjen u gradiću Wiener Neustadt, u blizini Beča u Austriji.

2
A- A A+
pravda za davida, dragičević, davor Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Posmrtne ostatke su na vječni počinak ispratili otac Davor Dragičević i majka Suzana Radanović, a sahrani je prisustvovalo i nekoliko članova grupe "Pravda za Davida", drugih građana, među kojima i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, kao i Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana Memića iz Sarajeva.

Posljednje riječi oca Davora prije spuštanja sanduka u zemlju bile su "oprosta i zaborava nema". On je ranije potvrdio da trenutno boravi u Austriji i da će iz te zemlje nastaviti borbu za pravdu i istinu o smrti sina.

Ozren Perduv iz grupe "Pravda za Davida" je na kraju sahrane izgovorio "Davidovu molitvu", a prisutni su sa uzdignutim pesnicama uzvikivali "pravda za Davida, pravda" i "roditelji nikada neće biti sami".

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića obavljena je 12. marta ove godine na Novom groblju u Banjaluci, a juče su transportovani u Austriju.

Dragičević je nestao 18. marta prošle godine, a njegovo tijelo je nađeno 24. marta na ušću rječice Crkvene u Vrbas, kod tvrđave Kastel u Banjaluci.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je slučaj okvalifikovalo kao ubistvo, ali do danas nije podginuta optužnica, niti su identifikovani osumnjičeni.

Ostale vijesti