Krstajić: Luka je obećao gol, ostalo ste vidjeli

Autor:

"Čestitao bih mojim igračima jer su dali maksimum i to je najbolji pokazatelj kako treba da se igra u dresu Srbije", rekao je selektor "orlova" Mladen Krstajić poslije remija sa Nijemcima.

Krstajić: Luka je obećao gol, ostalo ste vidjeli Foto: Tanjug/AP/Martin Meissner

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić bio je zadovoljan igrom svog tima na prijateljskoj utakmici protiv Njemačke, prije svega jer u ponedjeljak ova generacija polaže prvi ispit protiv Portugalije u Lisabonu, na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Krstajić je ocijenio da su "orlovi" protiv Njemačke u Volfzburgu (1:1) pokazali kvalitet i karakter i kako treba da se igra u nacionalnom dresu.

Hajde da budemo optimisti: Srbija POLOŽILA u Nemačkoj

"Naša mlada ekipa je pokazala kvalitet i karakter. Momci su potvrdili da imaju dobar potencijal. Mora da se zna da smo igrali bez sedam, osam zaista važnih igrača. Prvo poluvrijeme smo djelovali veoma dobro, dali gol, a imali još nekoliko prilika da na odmor odemo sa ubjedljivijim vođstvom. Ko zna kako bi se onda do kraja odvijale stvari. Normalno je da su Nijemci uzvratili u nastavku, podigli su se, bili opasni u nekoliko situacija, ali smo tada imali odličnog Marka Dmitrovića. Poslije svega viđenog, rezultat je zaslužen, a ja bih čestitao mojim igračima jer su dali maksimum i to je najbolji pokazatelj kako treba da se igra u dresu Srbije. Uvijek do kraja, maksimuma. Čestitao bih i Nijemcima, prije svega na gostoprimstvu", rekao je Krstajić poslije utakmice.


Strelac za Srbiju bio je Luka Jović.

"Luka je potvrdio svoj potencijal i u ovoj utakmici. Obećao mi je prije utakmice da će dati gol, vidjeli ste koliko mu je vremena trebalo. Radi se o sjajnom igraču odličnog karaktera i pred njim je lijepa budućnost", kazao je Krstajić.

Njemačke novinare je zanimao Krstajićev komentar zbog starta Milana Pavkova nad Lerojem Saneom, kada je dobio crveni karton.

"Crveni karton je možda i jedina loša stvar koja se desila, ali molim vas da razumijete i igrača. Nije bilo namjerno, Pavkovu je ovo prva utakmica u dresu reprezentacije", naveo je selektor reprezentacije Srbije.

Utakmica sa Njemačkom bila je posljednja provjera pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Portugala u ponedjeljak u Lisabonu.

Njemački mediji: Disciplina Srbije, Dmitrović...

Ostale vijesti