Dule Vujošević u Rumuniji!

Autor:

Proslavljeni srpski trener od naredne sezone vodiće Kluž.

Dule Vujošević u Rumuniji! Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Duško Vujošević je najveće ime koje je ikada radilo u rumunskoj košarci", ovim rečima Rumuni su najavili završetak pregovora između proslavljenog stručnjaka i UBT Kluža.

"Trenerska legenda je novi trener Kluža", napisali su Rumuni i tako otkrili senzacionalnu vijest.

Vujošević je 2009. proglašen za najboljeg trenera Evrolige, a godinu dana kasnije, kada je sa Partizanom stigao nadomak finala elitnog takmičenja, zauzeo je drugo mjesto iza Ćavija Paskvala. Trofejni trener napravio je nevjerovatan niz osvojenih titla sa crno-bijelima, a od ukupno 13 uzastopnih on je učestvovao u osvajanju 11.

Sa Partizanom je 1987, sa samo 27 godina uspio da osvoji šampionat SFRJ, tada najjače lige u Evropi, a već naredne sezone stigne do Fajnal fora u Ganu, gdje je zauzeo treće mjesto. "Parni valjak" vodio je do pet titula u ABA ligi, dva Kupa Jugoslavije, tri Kupa u Srbiji i jednog evropskog trofeja Kupa Radivoja Koraća 1989. godine.

Poslije neslavnog razlaza sa crno-bijelima, preuzeo je Limož, a kasnije je vodio i reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koju je morao da napusti usljed zdravstvenih problema.

Vujošević je kroz bogatu trenersku karijeru vodio Oksimesu, Brešu, Crvenu zvezdu, Olimpiju iz Pistoje, Pezaro, Radnički iz Beograda i CSKA. Jedno vrijeme bio je i selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore.Ostale vijesti