• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOJA apoteka nagrađena "Best Buy" nagradom

Autor mondo.ba

Na osnovu iskustva i mišljenja korisnika i potrošača o odnosu kvaliteta usluge i odnosu cijena u Bosni i Hercegovini prestižna "Best Buy" nagrada, u kategoriji najbolji lanac apoteka, po treći put pripala je ZU MOJA apoteka.

 MOJA apoteka nagrađena "Best Buy" nagradom Izvor: mondo.ba

"Best Buy Award" je projekat švajcarske kuće ICERITAS, čiji je osnovni cilj istraživanje i uvid u iskustvo i percepciju stanovnika Bosne i Hercegovine o robnim markama proizvoda i usluga, te proizvođača i trgovaca, koje stanovnici ocjenjuju kao najbolje u odnosu cijene i kvaliteta.

Kompletna istraživanja "Best Buy Award" projekta rađena su u skladu s odredbama Međunarodnog kodeksa za sprovođenje tržišnih i društvenih istraživanja koje su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruženja istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Nezavisne novine razgovarale su sa Natašom Stanojević, direktoricom Zdravstvene ustanove MOJA apoteka, koja priznaje da im svaka nagrada daje podsticaj da budu još bolji.

Ovo je treći put da MOJA apoteka u svojih 11 godina postojanja dobija potvrdu kvalitetnog poslovanja. Na osnovu čega smatrate da su građani baš vas izabrali?

"Samo građani su mjerodavni kada je u pitanju ocjena kvaliteta i posvećenosti. Ove nagrade rezultat su kontinuiranog ulaganja u kvalitet i modernizaciju rada apoteka. Naš potencijal su naši radnici koji odlično znaju svoj posao i brižno dočekuju građane. Vrijedno pratimo sve inovacije i važno nam je i zadovoljstvo naših radnika, jer to se odrazi i na kvalitet usluge koju pružamo. Nagrađivani smo više puta na svjetskom nivou i želimo da budemo primjer, ne samo u farmaciji, nego i na cjelokupnom tržištu".

Izvor: mondo.ba

Vremenom ste postali lider na tržištu farmacije u domenu maloprodaje u Bosni i Hercegovini. To ujedno podrazumijeva i veliki broj zaposlenih, a podaci iz Poreske uprave govore da nemate nikakvih dugovanja. Kako uspijevate da održite nivo kvaliteta za koji ste dobili više puta priznanje?

"Nije lak posao izmiriti sve obaveze koje imamo, ali od početka poslujemo bez ijednog duga prema klijentima i prema državi. Veoma predano i pedantno radimo i to se uvijek nagradi i prepozna od strane građana. Ponosna sam što uz sebe imam najbolje stručnjake koji su uvijek željni novog znanja i koji doprinose našem zajedničkom rastu u svakom smislu".

Kakva je struktura zaposlenih u MOJOJ apoteci? Imate li saradnju s obrazovnim institucijama kada je u pitanju zapošljavanje stručnog kadra?

"Zapošljavamo više od 365 radnika u 29 opština Republike Srpske i u jednoj opštini u Federaciji BiH, od čega je više od 60% visokoobrazovanih farmaceuta. Od dana osnivanja bilježimo isključivo porast u zapošljavanju. Ističem da su naši farmaceuti najplaćeniji radnici u navedenoj oblasti u Bosni i Hercegovini. Naravno da uspješno i konstantno sarađujemo s Medicinskim fakultetom u Banjaluci. Više od 300 pripravnika od 2008. godine je odradilo svoj pripravnički staž, mnogo njih smo i ostavili u stalnom radnom odnosu, a moguća je i praksa svim studentima Medicinskog fakulteta".

Osim porasta broja radnika, mjesečni prihodi MOJE apoteke su u konstantnom porastu, tačnije, prihodi su udvostručeni u odnosu na 2008. godinu. Koliko je to danas moguće postići?

"Mi oduvijek naše ciljeve postavljamo visoko. Održavamo kvalitet za koji smo nagrađivani i samim tim, bez obzira na porast rashoda prema porastu broja zaposlenih, bilježimo pozitivne rezultate kada su u pitanju prihodi. Odnosimo se brižno i prema radnicima i prema krajnjim korisnicima. Svima nam je zdravlje najvažnije u životu i ako možemo sa strane farmacije da doprinesemo tome, u istom želimo i da smo najbolji, a i da se to prepozna. To je naš recept".

Izvor: mondo.ba

Vrlo uspješno posluje i galenska laboratorija u okviru MOJE apoteke. Imate proizvode isključivo na prirodnoj bazi. Koliko su građani zainteresovani za domaći proizvod?

"Galenska laboratorija MOJE apoteke je i opstala sve ovo vrijeme upravo jer su korisnici naših proizvoda veoma zadovoljni. Naši proizvodi obuhvataju kozmetičke preparate, čajeve, sirupe, biljne kapi, kreme i mnoge druge preparate koje zaista pravimo od što prirodnijih sastojaka, a u čijoj izradi učestvuje izuzetno stručan i posvećen kadar. I tu smo dokazali kvalitet i opravdali povjerenje, jer se građani uvijek vraćaju po proizvod više".

Koliko ste aktivni kada je u pitanju društvena odgovornost?

"MOJA apoteka podržavala je i nastaviće istim tempom da podržava sve društvenokorisne projekte. Mnogo sarađujemo sa zdravstvenim institucijama i volimo da smo konstantno društveno odgovorni. Ipak, to kome i kako pomažemo ne volimo senzacionalno isticati. Važan nam je kvalitet naše primarne usluge, a svaki put smo tu da budemo od pomoći gdje god je to neophodno".

Ističete da je prioritet građana njihovo zdravlje. Kako dalje u toj misiji?

"I dalje ćemo pratiti svjetske standarde uz poslovne kodekse koje imamo. Nastavljamo da osluškujemo i potrebe na tržištu, a u daljoj strategiji ćemo se još aktivnije pozabaviti i zdravstvenom edukacijom građana. Promocija zdravog života i unapređenja zdravlja u svim segmentima tema je na kojoj ćemo neiscrpno da radimo, jer je podizanje zdravstvene svijesti i prevencije nešto što je danas svima potrebno".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE