• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljupko izbacio "svoje“, Osijeku ne pomaže ni Mance

Autor mondo.ba

Osijek bio na pragu plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali ih je zaustavio sofijski CSKA poslije jedanaesteraca. Hrvatskog predstavnika izbacila legenda kluba - srpski stručnjak Ljupko Petrović.

 Liga Evrope 2 kolo revanš CSKA Sofija izbacio Osijek Izvor: MN PRESS

Dolaskom mađarskog bogataša Lorinca Mesaroša prije tri i po godine Osijek se vratio u vrh hrvatskog fudbala, ali bijelo-plavi ne žele da se zaustave na tome.

Želja navijača i vlasnika kluba je da se na Gradskom vrtu ponovo  ponovo igraju utakmice nekog evropskog takmičenja kao što je to bilo na prelazu dva milenijuma kada su u okviru Kupa UEFA na ovaj stadion u tri sezone dolazili Vest Ham, Rapid, Slavija Prag i AEK.

Mađarski biznismen već nekoliko godina ulaže ogromne količine novca, a ovog ljeta oboren je i klupski rekord dovođenjem napadača Antonija Mancea iz Trenčina za 1,3 miliona evra.

Uprkos tome, ni treću godinu zaredom neće moći do grupne faze Lige šampiona, pošto je eliminisan od sofijskog CSKA u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Osijek je u četvrtak uveče savladao CSKA rezultatom 1:0, a pošto je identičnim rezultatom slavio bugarski tim u prvom meču, igrali su se produžeci u kojima su mreže mirovale pa su odlučivali penali.

Nakon promašaja Boćkaja i Škorića u drugoj i trećoj seriji,nadu domaćih vratio je promašaj Žefersona, te pogoci Pilja i Marića, međutim Bodurov je pogodio u četvrtoj, da bi Sov u posljednjoj, petoj seriji pogodio odlučujući jedanaesterac za pobjedu CSKA.

Ljupko Petrović tako je eliminisao ekipu u kojoj je proveo većinu svoje igračke karijere i ostao upisan u istoriji kao najbolji strijelac Osijeka sa 139 golova u 542 nastupa za ovaj klub

OSIJEK – CSKA SOFIJA 1:0 (1:0) penalima 3:4 (prvi meč 0:1)

Ekipa Ljupka Petrovića dozvolila je sebi da primi pogodak u prvom poluvremenu, kada je Ante Majstorović pogodio za vođstvo Osijeka, ali je nekadašnji osvajač Kupa evropskih šampiona sa Crvenom zvezdom u nastavku posložio svoju ekipu i izborio produžetke.

CSKA se tokom većeg dijela utakmice branila i pokušavala iz brze kontre i malo je nedostajalo da kazni greške domaćina.

Bugarski tim možda je i oštećen u drugom produžetku, kada nije dosuđen jedanaesterac, poslije povlačenja Vota u šesnaestercu od strane Šutala.

Nakon 30 minuta uslijedili su penali u kojima su uspješniji bili gost i zasluženo idu u sljedeće kolo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC