Trgovinski lanci traže sastanak sa ERS

Autor:

Najveći trgovinski lanci u Republici Srpskoj traže sastanak sa rukovodstvo ERS kako bi se postigao novi dogovor o cijeni električne energije.

0
A- A A+
Struja, električna energija, sat, brojilo Foto: Mondo/Željko Svitlica

Najveći trgovinski lanci u Republici Srpskoj smatraju da treba da imaju tretman kao grupe privrednih potrošača i da im bude omogućeno snabdijevanje strujom po cijeni od 35 evra, umjesto 50 evra za megavat, izjavio je predsjednik banjalučke Područne privredne komore Goran Račić.

"Oni su svjesni da Republika Srpska ima određene obaveze prema Evropskoj energetskoj zajednici da se ide ka otvorenom tržištu za snabdijevanje strujom, međutim istakli su da su ponuđeni ugovori i cijena električne energije za njih nepovoljni", rekao je Račić novinarima nakon sastanka predstavnika trgovinskih lanaca u Banjaluci.

On je naveo da su trgovinski lanci dobili ugovore od "Elektroprivrede Republike Srpske" sa obračunskom cijenom od 50 evra za megavat i smatraju da bi bilo potrebno zakazati novi razgovor sa rukovodstvom "Elektroprivrede Srpske" kako bi pokušali da izdejstvuju ugovor sa povoljnijom uslovima.

"Predstavnici trgovinskih lanaca svjesni su da će cijena električne energije u narednom periodu biti povećavana i ostalim potrošačima i oni samo traže iste uslove kao što su dobili drugi potrošači iz privrede", dodao je Račić.

On je naveo da trgovinski lanci nisu potpisali ugovore sa novom cijenom struje za megavat, što za posljedicu može imati njihovo isključenje sa mreže, te da bi zbog toga trebalo vrlo brzo organizovati sastanak sa rukovodstvom "Elektroprivrede Republike Srpske".

Ostale vijesti