• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavka Robija: Dao sam sve od sebe, nismo uspjeli

Autor mondo.ba

Vidno razočarani selektor BiH, čestitao je Jermenima na zasluženoj pobjedi. "Nažalost, BiH u ovom trenutku više nema šanse za plasman na EP", poručio je popularni Robi, koji je danas posljednji put sjedio na klupi bh. tima.

Bosna i Hercegovina neslavno je završila gostovanje u Jerevanu, gdje je u duelu sa domaćom Jermenijom pretrpjela težak poraz 2:4 (1:1), nakon kog je selektor Robert Prosinečki odlučio da podnese ostavku.

"Kada sam dolazio, razmišljao sam u tom pravcu da će BiH sa ovakvim igračkim kadrom otići na Evropsko prvenstvo. Nismo uspjeli u tome. Podnio sam ostavku i dao priliku nekom drugom da u preostale četiri utakmice pripremi tim da kroz Ligu nacija ostvari plasman na EURO", rekao je Prosinečki na pres konferenciji nakon utakmice u Jerevanu.

Prosinečki je potvrdio da u nekoliko posljednjih utakmica ništa nije štimalo, pa čak i u duelu sa autsajderom Lihtenštajnom, uprkos pobjedi od 5:0. Protiv Finske (0:2), te danas Jermenije (2:4), kao da je nestalo "hemije" koja je krasila bh. tim tokom takmičenja u Ligi nacija.

"Gajio sam optimizam, dao sve što sam mogao i tokom Lige nacija pokazali smo da smo velika ekipa. Evidentno je da sada nešto nije u redu, jer tokom posljednjih utakmica ekipu nisam mogao spremiti i motivisati. Mislili smo da je sve to slučajnost i da su u pitanju utakmice koje jednostavno dođu, ali sada smo izgubili šansu za odlazak na EP, tako da sam donio odluku da odem", poručio je sad već bivši selektor BiH, koji je na klupi "zmajeva" sjedio od januara prošle godine.

Jermeni su bili znatno motivisaniji u današnjem susretu, te iskoristili indisponiranost u odbrani rivala, a dominirao je kapiten domaćih Henrik Mkitarijan, koji je postigao dva gola, te upisao asistenciju.

Golove za bh. tim postigli su Edin Džeko (koji je pogodio i stativu) i Amer Gojak, ali teško da će se neko sjećati ta dva pogotka, s obzirom da je doživljen ubjedljiv neuspjeh.

"Treba čestitati Jermeniji. Koliko god da smo mi htjeli pobjedu, dali dva gola, imali još neke šanse, moramo reći da je rival zasluženo slavio 4:2. Opet nismo bili na našem nivou. Možda jesmo u fazi napada, gdje smo imali prilike, pa možda i taj nedosuđeni penal, koji je u ovom trenutku nevažan. Nažalost, BiH u ovom trenutku više nema šanse za plasman na Evropsko prvenstvo. Ostaje nam Liga nacija, pa vidjećemo šta će biti dalje", rekao je vidno razočarano selektor "zmajeva" odmah po završetku meča, nakon čega je odlučio da ode s klupe "zmajeva".

BiH do kraja kvalifikacija za EURO 2020 očekuju dueli sa Finskom i Italijom kod kuće, te Grčkom i Lihtenštajnom u gostima, ali već sada je jasno da sa samo sedam osvojenih bodova iz šest mečeva, izabranici Prosinečkog teško da mogu računati na plasman na jednu od prve dvije pozicije, koje vode na prvenstvo Starog kontinenta.

Ostaje nada da će BiH kroz baraž u Ligi nacija pokušati da se nađe među 24 najbolje evropske selekcije, koje će naredne godine na 16. prvenstvu Evrope, po prvi put u 12 različitih zemalja.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Istina

Ova BiH stvarno lose igra ali opet poredeci je sa nasom Srbijom oni su po zelji i kvalitetu igri kao sa druge planete,u odnosu na to koliko smo mi losi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC