Banjaluka: Saniran kvar, voda ispravna za piće

Autor:

Kvar na magistralnom cjevodovodu na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovća, zbog kojeg je nekoliko naselja juče ostalo bez vode popravljen je sinoć oko 21 čas, saopštili su iz "Vodovoda".

1
A- A A+

voda Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

 Nakon jučerašnje dojave o oštećenju magistralnog cjevovoda u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, ekipe Vodovoda su izašle na teren i u 13,30 časova pristupile otklanjanju kvarova.

"Radovi su završeni u 21,00 čas. Nakon popravke cjevovoda izvršeno je ispiranje mreže. Izbistrena voda na slavinama kod potrošača garantuje kvalitet zahtjevan Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće", saopštili su iz banjalučkog "Vodovoda".

Pozvali su potrošače da se u slučaju zapažanja mutnoće vode na slavinama odmah obrate nadležnim službama u ovom preduzeću na brojeve telefona 051/413-484 i 051/413-190.

Navedeni kvarovi, izazvani radom trećeg lica, juče su doveli do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u dijelovima naselja Starčevica i Obilićevo, kao i do pojave mutnoće na slavinama kod potrošača u velikom dijelu grada u prvoj visinskoj zoni.